Meny Lukk

Nå begynner det å ta av … monopolisten Ancestry?

Det spiller ingen rolle om Genline.se er en betalingstjeneste. Og at også Ancestry.com er det. Men først kjøpte  Ancestry.com opp Rootsweb.com – den største og første for oss gærningene. Heldigvis har Rootsweb forblitt gratis, men jeg bruker ikke det lenger slik jeg gjorde før. Og jeg tror vel at det sjelden blir lagt ut noen nye baser der, kanskjeg må ta meg en tur inn der og sjekke litt før jeg bombastisk sier mer. Rootsweb huser dog en stor samling av prosjekter som er vel verdt å kikke på! Ta turen og les, lær og bidra!

Så kommer altså sjokkmeldinga – i hvertfall for meg! Nå har altså Ancestry kjøpt Genline!

meldinga fra Ancestry kan leses her

Foreløpig ser jeg ingen info på Genline.se – de kommer kanskje med det. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg.

For tiden har jeg ikke abonnement på Genline, jeg bruker ArkivDigital fordi de har kilder lengre fram, og i tillegg har de andre kilder enn kirkebøkene. Jeg sverget faktisk lenge til Genline, men behovet gjorde at jeg måtte bytte.

Jeg skal ikke kjøre noen stor politisk diskusjon på dette, det kan være at dette er bra for oss, at vi får mer for pengene våre???

Takk Norge for at vi har Arkivverket, og jeg regner ikke med at Ancestry greier å by over det norske stas-budsjettet!!!!

Takk for oppmerksomheten

3 kommentarer

 1. Astrid

  I have an Ancestry subscription, and for searching American records of immigrants it is fantastic. It is worth every penny, and not so expensive when you consider all that you get. But I can’t believe they bought Genline… did I understand this right? I wonder if I won’t have to pay for Genline if I pay for Ancestry…hmmm. I will say, though, that I am spoiled with Norwegian records, which are wonderfully free. Thank you, thank you, Norway… I love you, you generous country! Astrid.

 2. Synnove

  Synes det er merkelig at vi som abonerer på Genline ikke har fått noen beskjed. Som Astrid lurer jeg også på om man får tilgang til alt om man abonnerer på en av basene til sist skulle jeg også gjene vite om det er noen måte å få avissiden her igår leselig for oss som ikke har de beste öyene

 3. Laila Christiansen

  I am also wondering about that, Astrid – if we get Genline when we have the Ancestry subscription (I have been an Ancestry subscriber for many many years).

  Synnøve, dersom du abonnerer på avisen, kan det kanskje hende at de blir bedre, jeg tok kun et utsnitt av den sånn den var. Kommer ikke til å gjøre noe mer med den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.