Meny Lukk

Sensur, fotball-VM og slektsforskeroppdrag!

I disse fotball-VM-tider er det stille i heimen (fordi gubben heldigvis stikker ut når han skal se fotball, kampene går ikke på «vår» TV! Jippi! Da kan jeg kose meg med pc’ene mine 🙂

22 juni fikk jeg en gledelig melding  fra Høgskulen i Volda, jeg ble veldig fornøyd når jeg fikk B på min eksamen! Det har vært mye jobb, og jeg vet at enkelte ting kunne ha vært gjort bedre, så jeg er faktisk kjempefornøyd! Nå får jeg papirer på det jeg kan, pluss at jeg har lært litt nytt også!

På slektsforskerfronten har det vært hektisk denne uka, fordi jeg har fått et oppdrag som må være ferdig til tirsdag. (noe måtte leveres til skriving allerede i dag, søndag) Spennende! Jeg har greid å fylle en slektstavle med 6 generasjoner (inkl. probanden) – selvom det kan være enkelte «døds-år» som mangler. Navnene er der i hvertfall. Og stort sett alle har bekreftet fødselsdato/år i fra kirkebøkene. Stoler ikke blindt på bygdebøkene, det er utrolig mye feil i dem. Bare ett eksempel i denne tavla var en vielsesdato som sto oppgitt i bygdeboka, den var skrevet ett år feil. Fy bygdebokforfatter!

Området jeg har jobbet med har vært totalt ukjent, nemlig Møre og Romsdal, så det tar litt tid å finne ut av kirkesokn og andre grenser. Men det er utrolig gøy det også! Og Møre og Romsdal er jo noe mer intrikat og vanskelig når det gjelder grenser og geografi enn mye annet her i vårt lange land, jeg har full forståelse for at DIS-Møre og Romsdal består av mer enn 10 lokale grupper!

Jaja – mei talast som Ingmar sier… og han er jo fra de trakter…

3 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    Gratulerer deg her og jeg 🙂 Virkelig flott at du har greid dette – og med såå bra resultat!! Tvilte vel ikke på at du ikke skulle greie det – men godt å ha det svart på hvitt!!
    Hipp hurra!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.