Meny Lukk

Skal jeg virkelig orke å gå på med malerkosten? Jada det skal jeg!

De fleste veggene i det gamle huset vårt er ubehandla panel. Nå begynner den å bli veldig vedig mørk! Jeg har veldig lyst til å male den lys, i hvertfall en del av første etasje. Men… så leste jeg om hva jeg må gjøre.. ikke en rent liten jobb heller! Men jeg tror kanskje at det er verdt jobben… Har lest ett eller annet sted at det er lurt å ikke ta noen snarveier…

 • Støvsuge veggene (og det er liggende panel, så det er nok helt tvingende nødvendig)
 • Vaske med vann og vaskemiddel
 • Kvistlakk – og her er det brukt minst 3-sortering, så det er mye – si snakker mye! kvist…
 • Sparkling
 • Grunning
 • Pussing av grunning
 • Eventuell sparkling av flere sår og pussing
 • Støvsuging av den pussede veggen
 • 2 strøk med vakker maling. 

Så et glass rv til maleren!

Innimellom her skal inngangsdøra pusses og males. Den er grønn og pen, men slitt i kantene. Trenger en omgang med min nye fine pussemus og penselen den og ja….

Så et glass rv til maleren!

Etter døra skal pussemusa virkelig få kjørt seg, da skal trappa til pers. Den er stygg og fæl, og har gammel blank lakk med svarte stygge spor i trinnene. Det er også satt på antiskli-lister, og disse skal vekk! Trinnene skal få lov å være trehvite, men gelenderne skal males. Da blir det samme runden som med veggen ja…

Og til slutt – om det er igjen noe, et glass rv til maleren!

1 kommentar

 1. Liv Ofsdal

  Omfattende ja…men kvistlakkeringa slapp du jo unna. Likevel – mye jobb ja.

  Jeg kan underskrive på at rommet blir sååå mye lysere etterpå! Sjøl har jeg malt alle vinduskarmer i 2. etsje her, de var og såkalt trehvite – men de var bare ikke sååå hvite lenger…
  Fikk helt nye rom jeg følte jeg 🙂

  Når du er ferdig skal jeg jommen meg spandere et glass eller to med rv på malern!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.