Meny Lukk

Tippoldefar døde i Miramichi, Canada!

Jeg vet jeg er småsvensk. Faktisk ganske mye…. Mormors foreldre var begge svenske. Og farfars mor har svenske foreldre. I tillegg har farmor svensk bestemor!

Min tippoldefar, sjømannen Carl Alfred Olsson (mormors bestefar) ble født i Strømstad 24. juni 1857 av foreldrene Olof Nilsson og Anna Lisa Michaelsdotter. Foreldrene var begge fra Skee i Bohuslän, men de flyttet til Strømstad, hvor de ble gift i 1854, og fikk minst 5 barn. Deriblant altså min tippoldefar Carl Alfred.

Carl Alfred ble gift i Skee kirke 6. oktober1877 med Mathilda Niklasdotter. Mathilda ble født 10. april 1842 i Skee, datter av båtsmann Niklas (Nilsson) Krage og hans kone Christina Olsdotter. Carl Alfred og Mathilda fikk minst 3 barn, men etter det jeg har greid å finne ut, var det bare datteren (og min oldemor) Gerda Therese født 28. oktober 1881 på Dafter i Skee, som vokste opp. Hennes to småbrødre døde før de fylte 1 år. Conrad Leopold (født og død 1879)  og Olof Hilding (født og død 1886)

Carl Alfred var altså sjømann. Jeg har lyst til å finne ut mer om dette. I dåpsbøkene for ungene er han sjømann – og når han dør er han altså i Canada, og dør der på et sykehus i Mirimichi, New Brunswick. Jeg har veldig lyst til å finne ut mer om tippoldefar, både hans sjømannskap i Sverige, og hvorfor han døde på sykehus i Canada.

Jeg har lagt en forespørsel på Ancestry’s messageboard

Og et av svarene jeg fikk (pr. epost) ledet meg til et sykehus i Miramichi… 
nå skal jeg sette meg ned og finne ut om det finnes arkiver etter dette sykehuset, kanskje jeg finner ut hvorfor han døde der?

(Bilde lånt fra Wikipedia) – dette er altså det som var Sjømannsykehuset i Miramichi. På Wikipedia så står det følgende om dette sykehuset:
«The Marine Hospital was built in 1830-1831, and was used to provide care to members of the shipping community involved in the lumber trade. It is the oldest surviving marine hospital in Canada, and now serves as a hall for a local church and the general public. It last opened its door to patients in 1921, and was commemorated by the Historic Sites and Monuments Board of Canada in September 2000«

2 kommentarer

  1. Synnove

    Studer de ulike rullene i sjömannshuset – vet Du om han tilhörte Göteborg, Strömstad el Uddevalla sjömannshus? Husk at CD:n med sjömansrullor som finnes IKKE dekker vestkysten i Sverige

  2. Laila Christiansen

    Hei Synnøve, ja jeg vet at vestkysten ikke er inkludert i cd’en. Tror jeg skal dra ned på det museet som Susann anbefalte. Trenger å komme meg ut litt av huset, så det passer fint!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.