Meny Lukk

GID-Converter (konverter Genlines kode til forståelig språk!

De som har vært borti Genline – kirkebøker på nett vet at de opererer med en unik kode for hver eneste kirkebokside. Denne er helt genial, man kan kopiere den inn i et felt i Familyfinder’en og svisj så er man på den siden i den kirkeboka. Jeg har mange slike koder i min slektsforskerbase.

Problemet for meg for tiden er at jeg ikke har abonnement på Genline, men på Arkiv Digital, da denne har flere nyere kirkebøker, samt at de har boupptekningar (skifter) og annen snacks. Men…. GID-kodene virker jo ikke der! 

I forrige uke hjalp jeg Lois med å oversette en del kirkeboksider til engelsk. Disse var utskrifter fra Genline, med GID-nr. Jeg måtte ha hjelp fra SynnoveM på DISchat for å få «oversatt» disse GID-nr. til hvilke kirkebøker det var. Men nå trenger jeg ikke å spørre henne, nå kan jeg bruke GID-converteren!

I dag fikk jeg et supert tips jeg vil dele med alle, nemlig ScanGens GID-Converter! 

 Jeg la inn et GID-nr. og klikket «Skicka»… og fikk opp

Dette forteller meg hvor jeg finner denne siden,  – og jeg gleder meg til de også får med sidenr. Men, dette forteller i hvertfall i hvilken kirkebok jeg finner akkurat den siden jeg leter etter! (som regel så er det info på det man har som gir spor om hvor i kirkeboka man skal.

Klikker man så på «Stockholm» får man opp alle kirekbøkene som er skannet og lagt ut på Genline.

Takk for tipset, SynnoveM!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.