Meny Lukk

Den siste halshuggingen på Etterstad…. oppfølging

Siden Viggo ga meg en utfordring jeg ikke kunne la ligge….

De to mennene, Frederich Wilhelm Priess og Knut Frederik Simonsen ble etter sigende begravet på Tøyen (Kolera) kirkegård. De er å finne i kirkeboken for Trefoldighetskirken i 1864 – og det ser sånn ut:

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Trefoldighet, Ministerialbok nr. IV 1 (1858-1877), Døde og begravede 1864, side 124.

I 1859 fikk Simonsen en sønn i Norge, nemlig lille Vigo Emanuel. Han ble født 8. november, og døpt i Trefoldighetskirken 28 mai 1860. Her kan du se kirkeboka fra Trefoldighetskirken for dåpen hans:

 Kildeinformasjon: Oslo fylke, Trefoldighet, Ministerialbok nr. I 1 (1858-1863), Fødte og døpte 1860, side 115. 

Knud Fredrik Christian Simonsen og Carolien Elvine Jørgensen ble gift i København i 1859.  Jeg har ikke jobbet noe særlig med danske kirkebøker, men takket være Familysearch, fant jeg dem med en gang i St. Pauls kirke i København. Jeg lurer på hvorfor Caroline var i København? Knud var skomager.

Kildeinfo: København, Sokkelund Herred, St. Pauls kirke, kirkebok 024/2/006 – 1859.

I 1865 bodde Caroline som enke med sønnen Vigo Emanuel i Kirkegata 2b i Christiania. Det kan ikke ha vært lett for henne etter at mannen ble henrettet, alene med sønnen.

Jeg tok noen raske søk etter Vigo og moren i senere tellinger, men fant dem ikke sånn uten videre. Kanskje et prosjekt når jeg er ferdig med flere andre prosjekter?

1 kommentar

  1. Hugo

    Kjempeflott jobb 🙂 Dette var interessant.
    Vedr. barna til Simonsen så var det opprinnelig to iflg. Nordisk kriminalkrønike. Dersom du sjekker folketellingen for 1875, så finner du Karoline Elvine Andersen med tre barn: Carl Vilhelm, Valborg Amanda og Karine Elvine. Carl Vilhelm er født i 1861. De to andre i 1872 og 1874. Før Karoline Elvine på denne folketellingen står Vigo Knutsen (født i 1859). Tror du ikke at dette kan være samme Caroline Elvine? Altså med to nye barn og nytt navn (Andersen). Vigo og Carl Vilhelm er trolig sønnene hun hadde sammen med den henrettede Simonsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.