Meny Lukk

Gjennombrudd – Ragnvald Alexander Larsen – siste episode (foreløpig)

Da har jeg funnet pikelill nr. 2 av barna til Ragnvald og Andrea i Ålborg. Jeg regner med at den lille familien dermed er komplett, da jeg har fått kopier av en omfattende korrespondanse mellom Utenriksdepartement og danske kontorer og advokater. Korrespondansen mangler noe vesentlig, nemlig alle bilagene som er nevnt, særlig interessant ville bilaget nevnt som «leveattest». Men en skrivelse om separasjonsbevilling fra 1913 var det der.

Datteren, med det heftige navnet Caja Johanne Juliane Ovidia Adolphine ble født i Ålborg i 1912, og ble døpt i Vor Frelsers kirke samme år. Moren og jentene bodde da i Helgolandsgade 8 (jeg tror ikke Ragnvald lenger var i Ålborg på dette tidspunkt, da korrespondansen med diverse norske instanser da hadde startet.

Siden Ragnvald sies å ha bodd i Fredrikstad, og senere Notodden, (han skal ha avgått ved døden på et sykehjem i Østfold) må jeg tenke litt på hvordan jeg skal finne ham senere her i Norge. Synd han ikke var i Oslo, da hadde det vært en smal sak å finne ham.

Jeg skal sende et brev til Statsarkivet for NørreJylland, der det muligens finnes arkiver som har tatt vare på skilsmissepapirene. Disse kan vise til adresser og annen korrespondanse med Norge.

Jeg vil også prøve å finne ut om det finnes metoder i Danmark for å finne «nålevende» slekt, om det er mulig å finne ut om de to jentene giftet seg og fikk barn. Dersom de ble boende i Ålborg, og giftet seg i byen, er det ganskel oversiktlig med 4-5 kirkesogn. Spennende med nye metoder! Det blir innlegg på dis-danmark.dk sitt forum i løpet av dagen tenker jeg!

Jeg tror også at det burde vært en dødsannonse etter Ragnvald i for eksempel Aftenposten eller Dagsavisen (Arbeiderbladet) da han kun hadde familie i Oslo når han døde.

2 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    Dette er bare SÅ bra!! Syns du virkelig har funnet ut mye om min grandonkel og din tippeonkel Ragnvald. Det vi visste før du starta denne innsatsen var vel kun at han var gift i DK og hadde en datter der…supert jobba Laila!!

  2. Anne-Lise

    Artig å følge deg på veien til dine resultater. Flott dokumentert, og det ser bare SÅÅ enkelt ut. Men jeg vet at det er litt mer arbeid enn som så.. Med din iver og vilje finner du kanskje levende slekt også. Tvi-tvi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.