Meny Lukk

Kroppafjäll Hotell.. et selsomt sted.

Tjenare!

Sjafførn Liv, flink framved rattet!

En flott tur gjennom Bohuslän i dag om enn noe våt (men nå skinner sola inn i rommet vårt)….

Første stopp var Strømstad, systembolaget og lunsj i Trädgården, en nydelig liten restaurant med eget spøke (en slakter) som går gjennom huset fra tid til annen! Nydelig mat, fiskemat-buffet med skikkelig salatbord! Anbefales! Mens vi enda var i Strømstad, stakk vi oppom Strømstad Kirke, der mange av mine tipper har fått utført de viktigste handlingene i sine liv fra begynnelsen av 1820-tallet og framover.

Trädgården Restaurant i Strømstad!
Strømstad Kirke fra 1822 – i rart lys.

Etter Strømstad gikk turen gjennom svenske vakre bondelandet, TomTom loset oss trygt ut av Norge, inn i  Sverige, inn i Norge og tilbake inn i Sveariket. Helt ok for oss, på turen kom vi forbi skiltet med Skee k:a – jeg ropte SNU! og det gjorde den lydige Sjaffør Liv. Inn i skogen, 2 kilometer med rimelig sliten skogsbilvei før vi kom til vakre Skee kirke – en middelalderkirke med en utrolig velstelt kirkegård. Jeg har mye slekt fra Skee, men hadde ikke navn med meg sånn helt handy. Vi får heller ta turen senere når vi vet at vi skal dit! Kirken var ulåst, og vi var velkommen inn. På en stolpe var det en knapp «for svensk, engelsk og tysk informasjon» og så kom det en behagelig svensk damestemme ut i kirkerommet som fortalte om denne vakre middelalderkirken.

Turen gikk så videre inn i de svenske dype skoger, og etter et par timer havnet vi på dette rare hotellet, Kroppafjäll Hotell og Spa – med mange røde hytter og hus mellom busker og trær og knatter og knøs, og et stort grønt litt mindre pent bygg litt i skogkanten. Hyggelig betjening, som har låst oss inn i konferanserommet slik at vi kunne få bruke internett (kan jo ikke leve uten det). Vi kjøpte en flaske vin (for syns skyld), bestilte middag til kvelden (for magens skyld) og nå sitter vi her i et rødt hus med konferanserom og møterom, og koser oss med litt medbragt og litt kjøpt…. etterpå knæbber vi med oss nettkablene vi fant på konferanserommet opp på hotellrommene, (det var nemlig ikke trådløst nett på rommet)…. fy fy fy!

I morra er det alvor!
Hej Då!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.