Meny Lukk

Har du et mål med slektsforskningen? – eller: Gratulerer med 50års dagen brodern!

Det å ha mål med slektsforskningen gjør den enda morsommere. Min drøm er jo igrunnen å kunne lage en slektsbok blant annet om etterkommerne til min 5x tippoldefar på pappas side, Gaute Isachsen ( f. 1723 på Sørsdal i Lunder (Norderhov) som havnet på Sundvolden i Hole. Det er nok flere hundre etterkommere etter ham. Jeg har også en drøm om å lage en slektsbok etter min svenske 5x tippoldefar på mammas side, Michel Bryngelson (f. 1722 i Lommeland, Bohuslän).  Men – i mellomtiden er det utrolig moro å gi bort resultater av slektsforskningen til jubilanter i slekta.

I sommer fylte min kjære storebror Jan Erik 50 år, noe som ble behørig feiret. I år hadde også våre foreldre 50 års bryllupsdag, og pappa fylte 75 år. Altså et år med stor jubileumsaktivitet!!

Hva gir man så en jubilant som har alt? Jo noe å henge på veggen som kan sies å være skikkelig hjemmelaget!

Det er ikke galt å kunne gi bort en komplett slektstavle med 6 generasjoner inkludert probanden? Jeg synes det er ganske bra. Det er ikke mye informasjon som mangler, kun noen få datoer for dødsfall har vært kronglete å finne. Så jeg følte at det var greit å gi den bort slik den står i dag, og jeg vil si jeg var stolt og glad når bror åpnet pakken og han ble helt stille. Tyst. Stum. Og så fikk jeg en skikkelig skikkelig takkeklem. Han ble ordentlig glad!! Herlig å gi bort sånne gaver da.

Dette er tavlen, kjøpt hos Norsk Slektshistorisk Forening, forsket frem av mego, og Den nydelige
Skriften er gjort av min flinke firmenning Nina, dattern til min kjære venn Liv.

2 kommentarer

  1. Synnove

    Helt enig med LivO. Selv pleier jeg å gi den yngre generasjon også til dåpen men oppdatert ved konfirmasjonen. Selvfölgelig fikk mamma en da hun ble 80 også, desverre vil ikke programmet jeg bruke skrive ut hele biofafier etter at jeg oppdaterte, skjönner ikke hvorfor, så iår har de ikke blitt komplette, at mamma også har alzheimer gjör at jeg ikke gidder å skrive ut noen til henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.