Meny Lukk

Arkiv Digital – en god aktør i det svenske Slekts-markedet!

Heisann slektsvenner, har du slekt fra Sverige? Og har ikke mulighet til å dra til Ørebro, eller har ikke anledning til å abonnere på kildene på nett fra Sveariket?? Arkiv Digital har gratis testbonnement for helgen i anledning Svenske Slektsforskerdager. Les og test!!!!

Jeg har fått denne eposten fra Arkiv Digital (og regner med at det kommer samme fra Genline) – følg med følg med)

Kopierer rått, så kan dere heller bare lese sjøl, og jeg slipper å knipe inn og dere få dårlig info!

*Arkiv Digital gratis i helgen 27-29 augusti*
Nu till helgen (28-29 augusti) är det årets Släktforskardagar i Örebro. Arkiv Digital är huvudsponsor för dagarna och vi hoppas att det skall komma mycket folk till Conventum i Örebro. Vi har en del spännande saker att visa i vår monter och det kommer säkert att visas och säljas många andra spännande saker.

Tyvärr har alla inte möjlighet att besöka Örebro och för att erbjuda alla släktforskare något och för att «fira» årets Släktforskardagar så erbjuder Arkiv Digital gratis forskning i över 22,5 miljoner bilder från de svenska och Åländska arkiven.

*Hur gör jag för att forska gratis*
För att kunna forska gratis under 27-29 augusti så måste du gör ett par saker, men det är inget svårt. Följ nedanstående steg så kommer du säkert igång.

1) Om du inte är registrerad som medlem hos Arkiv Digital, så gör detta på: http://www.arkivdigital.se/users/register Om du tidigare har registrerat dig så finns dina uppgifter redan.

2) Installera ADOnLine2 version 1.3 från vår hemsida: http://www.arkivdigital.se/produkter/adonline/installation Klicka dig genom installationsprocessen och var «positiv» till de frågor som kommer upp.

3) När du har installerat så finns det en ikon på ditt skrivbord som heter ADOnLine2. Dubbelklicka på denna för att starta programmet.

4) Logga in med dina inloggningsuppgifter (E-post och Lösenord). Om du sedan tidigare har haft programmet så kan det hända att du har kryssat i automatisk inloggning och då kan det komma upp felmeddelanden om att du har skrivit in fel E-post eller lösenord. Klicka bort de felmeddelanden som kommer upp. Klicka på menyn Arkiv och sedan på Logga in. Nu får du upp inloggningsrutan igen och du kan fylla i dina inloggningsuppgifter.

5) När du har kommit in i programmet så ser du på vänster sida en lista med arkivbildare. Leta efter «din» församling i listan eller skriv in namnet direkt i sökfältet ovanför. Klicka på namnet i listan. Till höger ser du nu en lista med tillgängliga volymer i just den församlingen. Dubbelklicka på en volym för att öppna upp bilderna.

6) När du ser bilderna så bläddrar du i volymen genom att trycka på knapparna -5, -1, +1, +5 eller direktvalet mellan -1 och +1. Förstora och förminska bilden genom Zoom in och Zoom ut. När du har zoomat in i bilden så flyttar du dig i bilden genom att hålla ner vänster musknapp och flytta musen. Bilden följer då med.

På grund av det är Släktforskardagar och vi är alla engagerade i detta så kan vi tyvärr inte bemanna vår kundtjänst i helgen. Vi hoppas på överenseende med detta. Vi kommer att svara på mailen när vi har möjlighet.

*995:- för ett årsabonnemang*
Under Släktforskardagarna och veckorna innan och efter, vill vi fira dagarna med ett bra erbjudande på Arkiv Digital. Erbjudandet kan köpas 17/8 till 12/9 och gäller bara privatpersoner. Passa på att köp ett årsabonnemang på Arkiv Digital för endast 995:- (ordinarie pris är 1.195:- )

Om du vill köpa detta abonnemanget eller någon annan tidsperiod (1 månad för 135:-, 3 månader för 395:- eller 6 månader för 695:- ) så gå till vår hemsida http://www.arkivdigital.se och logga in med dina inloggningsuppgifter (eller registrera dig om du inte redan är medlem). Lägg därefter abonnemanget i varukorgen och klicka dig vidare till betalningen.

Abonnemanget blir tillgängligt när vi har tagit emot din betalning.

Direkt när vi har bockat av din betalning får du ett E-post som talar om att abonnemanget nu är tillgängligt.

*Ett redan pågående abonnemang*
Även om du har ett pågående abonnemang så kan du självklart ta del av ovanstående erbjudande. Om du har ett pågående abonnemang och köper ett nytt så läggs det nya vilande. Den dagen ditt nuvarande abonnemang tar slut så kommer du att få en fråga om du vill aktivera (starta) ditt vilande abonnemang. När du gör detta så börjar dagarna på det att räknas. Du riskerar aldrig att betala för dubbla abonnemang.

Mer information om Släktforskardagarna i Örebro 2010 finns på: http://www.sfd2010.se

Vi ses i Örebro!
Arkiv Digital

Om du inte vill ha dessa automatiska utskick med information från Arkiv Digital, logga in på vår hemsida http://www.arkivdigital.se och ändra dina kontouppgifter. Ta bort bocken för utskick.

Short in English

*ArkivDigital for free this weekend 27 to 29 August*
This weekend (28-29 August), this year’s Genealogy Days will take place in Örebro. Arkiv Digital is the main sponsor of the event and we hope that there will be a lot of people visiting Örebro. We have some new and exciting things to show in our booth and there will certainly be shown and sold many other exciting things in Örebro.
Unfortunately, not all of you will be able to visit the Örebro and that is why we would like to offer something to all genealogists as well as «celebrate» the event, Arkiv  Digital offers free access for research in our over 22.5 million images from the archives in Swedish and Åland.

*How do I do research for free?*
To do your research for free 27th to 29th August you have to do a few things, but there is nothing difficult about it. Follow the steps below and you will be able to start your research in a few minutes.

1) If you are not registered as a member of Arkiv Digital, you have to do this at: http://www.arkivdigital.net/users/register. If you have registered previously, your information is already there.

2) Install ADOnLine2 version 1.3 from our website: Click http://www.arkivdigital.se/produkter/adonline/installation and follow the installation process step by step

3) Once you have installed the program, there is a new icon on your desktop called ADOnLine2. Double click this icon to start the program.

4) Login with your login information (E-mail and Password). If you already have had the program and have used the auto sign in, there may appear an error message about wrong E-mail address or password. To rectify this problem, close the error messages coming up. Click the ‘Arkiv’ menu and then click ‘Logga In’. Now you will see the login box again and you can fill in your login information again.

5) Once you have succeeded entering the program, at the left you’ll see a list of the archive holders. Choose «your» parish in the list or type the name directly into the search field above. Click on the chosen parish name in the list when it appears. At the right you’ll see a list of all available volumes in that particular parish. Double-click a volume to open up the images.

6) When you see the images, you can browse the volume by pressing the buttons -5, -1, +1, +5 or the direct choice between -1 and +1. To zoom in or out, press zoom in and zoom ut. When you have zoomed into the picture, you can move the image by holding down the left mouse button and move the mouse. The image then follows with.

Due to the Genealogy Days and that we are all involved in this, we can’t answer our customer service this weekend. We hope that you understand this. We will respond to emails when we have the opportunity.

To celebrate the Swedish Genealogy Days, we will offer a one year subscription for only SEK 995. This offer can be purchased from August 17th through Sept 12th 2010 and applies only to individuals.

*How do I order my subscription*
If you are not registered, you need to do this first at: http://www.arkivdigital.net/users/register. Once you have done that, follow the instructions below!
If you are already registered, please log on to our website: http://www.arkivdigital.net and order your subscription by adding a subscription to the shopping cart. Then go to the checkout and follow the instructions there.

*Ongoing subscriptions*
Even if you have an active (ongoing) subscription, you can take advantage of this offer. If you purchase a new subscription while you already have an ongoing, the new subscription will be put ‘on hold’ until the day your current has run out. Then you will be able to start the new one. It’s not possible to pay for dual subscriptions.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.