Meny Lukk

DISserne er i Amerika… uten meg!

For et par år siden kastet jeg ut en ide til Torill om en felles DIS-tur til det norske Amerika. Torill kastet seg over ideen, og nå er den faktisk virkelighet. DIS er i Amerika. Uten meg! Livssituasjonen endret seg brått her for et og et halvt år siden, så jeg måtte prioritiere anderledes. Men, det er gledelig å se bilder på Torills blogg hver dag at folk trives og er fornøyde. Det blir spennende å lese bloggen til Torill i morgen tidlig, og se bilder, fra høstfest i Minot!

Men – det er jo fordi de har slekt i USA at de reiste! Og mange steder er besøkt på noen dager. Et av stedene  (bilde knæbba fra Torills blog)

På reisen rundt i Minnesota var gjengen innom Foss log Cabin i Underwood, på bloggen til Torill sto det at de som drev her ønsket å vite hvor Ole og Anna Foss kom fra. Jonny fra Møre la ut en kjapp etterlysning på vårt eminente Slektsforum . Noen kjappe søk i Ancestry, sammenstilling med en del opplysninger jeg fant på Familysearch, og jeg tror jammen vi fant løsningen i løpet av veldig få timer!

Jeg tror jeg skal lage en liten artikkel om den søkeprosessen, hvordan en liten E kunne gi løsningen til et mysterium «Ole og Anne fra Norge»  – Foss kunne vært tatt fra alt mulig, jeg har tidligere nevnt Andrew Foss, som tok navnet sitt fra Fossveien i Oslo der han bodde før han emigrerte.

Lykke til på turen, DISsere på Tur! Lyst til å følge med folka? Les bloggen til Torill her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.