Meny Lukk

Slektsforskerdagen 2010 – 30. oktober!

Om en måned er det en stor dag for slektsforskere i dette lange land! DIS-Norge har fylkeslag/regionslag i alle fylkene, 19 i alt. Og i flere av fylkene vil man finne enda mindre enheter der geografien gjør dette naturlig. I 2009 ble rundt 30 små og store arrangementer meldt inn til DIS-Norge som «Slektsforskerdag-arrangementer». Så dette baller på seg!

Etter flere år på Høgskolen i Oslo, både i gamle trange klasserom og over i de nye flotte lokalene i Pilestredet 35, blir det i år forsøkt med noe helt nytt. Et stort samarbeide med Riksarkivet! Dette blir utrolig spennende, og et fantastisk tilbud både til drevne durker og nye grønne slektsforskere. Riksarkivet er jo liksom vårt «Mekka» – når det gjelder kilder og kunnskap!

Jeg er ikke lenger med i styre og stell i DIS-Oslo/Akershus, men jeg har fått lov å være «konsulent» – og så har jeg svingt pisken når det gjelder informasjonsmat og annonser osv. Moro. «Messeavis» blir det også, med både artikler og informasjon om noen av utstillerne som kommer. Og så plakat – Anita i Bergen er designer av ypperste merke, og hun har også i år designa plakat. Den er superfin, og jeg håper vi kommer til å se den over hele Oslo og Akershus. Og over resten av landet!

Har du holdt på i mange år, men ikke kommet deg ut av stolen liksom? Har du akkurat begynt og ikke helt vet hva du skal gjøre? Ta deg en tur da vel! T-banen går helt til døra, og det er parkeringsplass til «hele byen» der oppe ved Sognsvann. Foredrag om både selve temaet «På flyttefot» og om slektsforskning som sådan, hjelp til slektsforsning både i Norge og Sverige, informasjon om hvilke institusjoner i Oslo og Akershus som kan hjelpe til med å finne den vanskelige tippen…. og kafe. Mat må vi ha. Uten den og kaffe, blir vi veldig daffe! Så ta turen da vel! Jeg kommer nok til å mase mer om denne dagen framover….

Bilde av Riksarkivet: Eier: Riksarkivet
Plakat: design Anita S. Johannesen, bilder: Monica Betten

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.