Meny Lukk

Hurra! Utvidelse av dataregistrert 1875 telling på nett!

DIS-Norge har samarbeidet med Registreringssentralen og Familysearch (LDS) for å få fullregistrert 1875-tellinga. Nå har første bolk av det registrerte materialet blitt lagt ut, foreløping ligger dette tilgjengelig her.

Om dette blir liggende kun her, eller om det blir flyttet inn også til Digitalarkivet, vet jeg ikke enda, men du kan lese mer om registreringsprosjektet hos DIS-Norge her.

Bolken som er tilgjengeliggjort i dag er: Aker, Aremark, Ås, Askim, Aurskog, Berg, Borge, Eidsberg, Glemmen, Kråkstad, Hobøl, Hvaler, Idd, Nannestad, Råde, Rakkestad, Rødenes, Rygge, Skjeberg, Skiptvet, Spydeberg,Trøgstad, Tune, Varteig og Vestby. Dette vil si at Akershus og Østfold er ganske komplett (i tillegg til det som ligger ute på Digitalarkivet fra før), og altså Aker som har vært et stort savn for mange. Det sies at noe av Akermaterialet må fotograferes på nytt, før det kan registreres.

Jeg håper dette blir lagt ut på Digitalarkivet, da jeg ikke er helt glad i søkemetodene som nå er tilgjengelig for. 1875-tellingen på FS. Det er ikke så lett å jobbe seg fram til en person som det er i Digitalarkivet.

Men gratulerer med dagen da dere, dette er superdupert!
Og husk slektsforskerdagen i morra over hele landet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.