Meny Lukk

Biblioteker har også en utside…

Bibliotek (av gresk: biblio=bok + theke=lager) har som oppgave å oppbevare, katalogisere og låne ut bøker og andre medieformer, samt svare på spørsmål og veilede sine brukere (referansetjenester). (kilde: Wikipedia)

Noen biblioteker gjør dette med et vakrere eksteriør enn andre.

Deichmanske bibliotek i Oslo innvendig (foto: meg)
Deichmanske bibliotek i Oslo utenfra (foto: J. P. Fagerback)

Slektsforskere har ofte et tett og godt forhold til biblioteker. Biblioteker har ofte et veldig godt tilbud til slektsforskere. Jeg har ikke tall på timene jeg har sittet på Deichman og lett i slektsbøker og bygdebøker, biografier og adressebøker og rullfilm med aviser! Om det norske bibliotekvesen kan man lese på Wikipedia

Men – har vi tenkt på hvordan disse flotte institusjonene ser ut utenpå? Jeg fikk en epost fra GenealogyWise med en del non-genealogy genealogylinks. Og der var denne utrolige web-siden nevnt, nemlig «Library postcards – Civic pride in a lost America» 

En utrolig samling postkort med bilder av biblioteker rundt i USA, og mange særlig fra Midt-vesten hvor jo våre slektninger hadde en tendens til å slå seg ned.


1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Artig! Bra med litt fokus på bibliotekverdenen som er som du sier et viktig sted for oss slektsforskere! Pluss i mange andre sammenhenger..
    Hilsen fra den bibliotekarbeidende slektningen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.