Meny Lukk

Happy Thanksgiving!

Thanksgiving eller Thanksgiving Day, engelsk for «takksigelsesdag», er en årlig høytids- og festdag som feires flere steder i verden av forskjellige grunner. I Canada heter den Thanksgiving Day på engelsk og Action de grâce på fransk. (fra Wikipedia)

English wiki om Thanksgiving

Mer fra Wikipedia:

«Opprinnelsen til den amerikanske feiringa begynte med pilegrimsfedrenes første høsttakkefest i 1621. Hele 46 medlemmer av kolonien omkom den første strenge vinteren, men takket være gode råd fra indianeren Squanto, som snakket engelsk etter å ha bodd flere år i London, fikk de en fin maisavling på de 80 målene de hadde plantet. De engelske nybyggerne takket Gud for naturens gaver, ifølge tradisjonen sammen med indianerne. Menyen dengang var likevel ikke som i dag: Gresskar ble nok spist, men ikke i pai, for man manglet kveg og hadde derfor ingen melkeprodukter. Og all villfugl ble kalt turkey av nybyggerne, så det er ikke sikkert at det var kalkun de hadde fanget.»

Her i USA feirer manThanksgiving den fjerde torsdagen i november. Selve Thankgivingshelgen, y, varer i fire dager, det vil si fra torsdag til søndag. Mange butikker er stengt, restaurantene holder stengt selve Thanksgiving-torsdagen.  Vi er invitert til gode venner for å spise – og kose oss. Den mest vanlige markering er å spise thanksgiving-middag sammen familie eller venner. Dersom man lurer på hovrfor stekovnen er så mye større enn i Norge, er det nok på grunn av den enorme kalkunen som man serverer på denne dagen, sammen med sweet potato og cranberryjam, samt pumpkinpai til dessert.

Thanksgiving er også oppstarten til den enorme julehandelen (som jeg kommer til å være en del av i år….)

Happy Thanksgiving!

Turkey / kalkun

Pumpkin/gresskar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.