Meny Lukk

Slektsforsker-cruise… for en drøm!

Foto: megsel

Legacy (slektsprogram) og TMG (et annet ditto) har i flere år invitert til cruise – skikkelige cruise – hvor man kan være med på seminarer og klasse-timer og lære mer inngående bruk av sine slektsprogrammer.

Dette må da kunne være noe for Norske Slektsforskere fra Norge og? Nå mener jeg ikke at vi skal pakke smokingen og lakkskoene og fly over Atlanterhavet for å dra på cruise i Karibien for å lære vårs å bruke våre slektsprogrammer. Men – tenk å kunne funnet på noe lignende fra Norge eller i hvertfall Europa? Hvor vi kunne mikset bruk av programmer, foredrag om diverse temaer, og party og kos og sol og eventyr?

Nå skal sant sies, årets Legacy-cruise gikk faktisk langt fra i karibiske farvann, men rundt Oseania! Og – jeg kan tenke meg at dette må ha vært et eventyr, både for cruisere generelt og slektsforskere spesielt! Man kan lese mer om dette cruiset her.

Nå skal enda mer sant sies, det å bedrive slektsforsker-opplæring på et par av de syv hav kan vel  kanskje være mer av et isfjell enn myrlendt terreng, da Internett-tilgang der ute på havet kan være en bøyg. Men – det er faktisk mye som må læres som ikke går på bruk av nett. Grunnleggende kildekritikk, hvordan registgrere kilder i egen slektsforskning, intervjuteknikk, reparasjon av bilder… middelaldergenealogi (på den tiden var nemlig Internett fremdeles på babystadiet) – altså mange temaer som kan trekke og interessere!

Tenk å kunne oppleve en liten uke sammen med slektsforskervenner, alle fokusert når det er påkrevet, opplevelser utenom men kanskje relatert? Utflukter til museer, kirkegårder, arkiver i byer osv… det måtte vært utrolig moro?

Det er lov å drømme, drømmer er gratis! Men tenk  å kunne lage til noe slikt!

Legacy har i 2011 gjort avtale med RCCL om et cruise fra New England og opp til Canada. Dette ser utrolig spennende ut, og hadde det ikke vært for vår tur til Kina i august, hadde nok dette blitt vår lille høst-utflukt

Jeg kunne tenke meg å dra på en sånn tur – dette har flere positive sider:

man «må» overnatte hjemmefra, det sosiale blir tatt vare på
man kan ha konsentrerte faglige seanser i løpet av dagene
man kan melde seg på i forhold til interesseområder
utfra påmeldinger kan fag-seansene ha form av enten foredrag eller mindre diskusjonsgrupper.


og drar man på f.eks. et cruise  i Middelhavet.. ja da kan til og med gubben være med, og vi møtes i baren før middag….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.