Meny Lukk

Bruk Familysearch til å finne slekt i USA!

Jeg har før skrevet om min oldefar Andreas sin søster Karine som dro til Amerika med sin kjære Lars i 1868.  Blant annet har jeg skrevet om den ene datteren Kristine. I fjor fikk jeg kontakt med hennes etterkommere, og selvom slektsopplysninger ikke har vært hyppig delt, så har vi i hvertfall sporadisk kontakt via Facebook.
I dag har jeg vært litt på tilfeldig visitt i Ancestry sine baser, og igjen så jeg litt på donerte data i Public Family Tree. Der finner man utrolig mye rart. Og feil. Men – noe av det jeg fant gir spore til videre leting. 
Jeg visste at et par av Karine og Lars sine barn bosatte seg i Chicago. Og – jeg kom på at Sue i Englewood Genealogical Society fortalte noe om at Familysearch.org har lagt ut en drøss med kilder fra Illinois/Cook County!
Jeg vet at Familysearch nå prøver å markedsføre sin nye «beta» – men jeg bruker en del tid på å bli venn med nye ting, så foreløpig har jeg satsa på pilot…

Ved å klikke på Canada, USA og Mexico, fikk jeg opp en liste over alle de kilder som foreløpig ligger her. Alt er avskrifter, og mye er faktisk indexer med lenke til originale kilder! Bruk litt tid til å bli kjent, dette er et godt alternativ til de store betal-tjenestene. Census 1900 er fullindexert, 
Men – jeg tenkte jeg skulle lete etter søstrene Hilda og Inga Larsen, som jeg visste havnet i Chicago. Disse kildene for Chicago (som jeg vet ligger i Cook County) ligger foreløpig ute på FS søkbare:
Jeg har tidligere sett i en obituary etter en bror av Inga og Hilda at de giftet seg med hhv. en Dugan/Dogan og en Muthert. 

Dette enkle søket ga meg faktisk det jeg lette etter!

Og her er faktisk kopi av original Marriage License for Inga – min bestefars kusine! 
«Illinois, Cook County Marriages, 1871-1920,» index, FamilySearch (https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/N7HL-L88 :), Lewis Edward Dugan and Inga Larsen, 23 Jun 1908.
Inga og Louis Dugan bodde hos Ingas søster Hilda (Muthert) i Chicago i census 1910 (fra Ancestry.com) . Da er det bare å lete videre og se om det finnes etterkommere etter dem.
Jeg byttet så ut navnet Inga med Hilda i søkemotoren hos Familysearch,og der fikk jeg også full treff i ekteskaps-databasen fra Chicago. «Illinois, Marriages, 1815-1935,» index, FamilySearch (https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/V2G6-D1M : ) George H. Muthert and Hilda Larson, 1898.
Dette ble kanskje ikke så pedagogisk, men jeg ville mest vise at du kan finne mye på Familysearch. Som sagt, ta deg tid til å bli kjent med hvilke kilder de har der, og gå innom ofte! De legger stadig inn nytt. 
Særlig interessant kan det være for oss å bla gjennom f.eks Minnesotakildene, mange stater hadde egne censuser som ble tatt opp mellom de store føderale tellingene. 
Lykke til, kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.