Meny Lukk

God jul – Part II – Naragsak a Paskua – Merry Christmas – – Mele Kalikimaka

Julaften i Florida er egentlig en veldig rar dag, som liksom er dagen før dagen. De fleste her nede feirer jo egentlig 1. juledag, så julaften er ofte forbeholdt samvær med venner.

Siden vi egentlig ikke er så forferdelig julejulete er det faktisk i år første året vi i det hele tatt har juletre, og i tillegg har lys ute på rekkverket på svalegangen. Føler det faktisk helt riktig, når man er i Roma gjør man som romerne. Blir litt «smågal» og overjulete. Her blander man sammen 2 deler julejul, 2 deler religion av diverse varianter og 1 del lys kos klem og vennskap, og får en blanding de fleste koser seg med. Eller, de godtar at andre koser seg med det. Vi får utallige spørsmål om hva vi skal gjøre «for Christmas» – folk er redde for at vi skal «bli alene» – og det går ikke an.

Jeg svinger meg rundt i t-skjorter med julemotiver, det være seg pingviner midt i julestria, flamingoer på randen av nervøst sammenbrudd over julelys som har floka seg eller også flamingoer iført nisseluer på martinifylla. Hva er feil med det? Ingenting. Jula i historisk tid handlet like mye om å feire at sola snur som det kristne innhold. Her i huset er det ikke en gang stjerne i toppen på juletreet, det er (dvs var) en liten mini nisselue!

Julebukett kom på døra fra Morten!

Julaften. Litt kjølig men klart i dag, knall blå himmel men gradestokken gikk kun opp til 20 grader, og det var en sur vind som gjorde at poolen ble stående tom og urørt, i hvertfall når det gjalt besøk av oss. Men – midt på dagen knakka det på døren, og der var det jammen blomst fra Morten på Nordpolen! Varma godt den! Takk!!

Poolen forble urørt i dag.

Tradisjonen tro var vi invitert hjem til et vennepar av oss, Jim og Ron (Jim har giraff-dilla og svenske aner, og det er ingenting feil med det!) – og et vakrere hjulehjem skal man lete etter. De er utrolig kreative, også utenom julesesongen. Og Ron er en glitrende kokk! I tillegg har de blitt våre veldig gode venner her nede. Problem: de flytter til New Hampshire til sommeren!  Vi kommer til å savne dem, ikke bare i jula, men også resten av året. Takk og lov for Fjesboka, så jeg kan slarve litt med Jim i sene nattetimer!

Jim og Rons patio er alltid utrolig flott dekorert!

Før vi dro til Jim og Ron, måtte jeg selvsagt høre stemmene til mamma og pappa hjemme, og ringte over. Hjemlengsel når jeg hører de er sammen, god tid, kaldt og gnistrende snø, og har spist julemat og kost seg! Dette er den eneste dagen jeg fatkisk har hjemlengsel! SÅ herlig å høre stemmene til alle kjære hjemme!

Så var gleden stor når vi møtte vi igjen vår kjære gode venn Pam, som har kjørt ned fra Nashville for å være sammen med sin mor og søsken, og datter og barnebarn i morra. Så trivelig å se henne igjen i dag. Pam har vært gjennom flere tøffe år med sykdom, men mister aldri motet, og egner sin positivitet og ekstra tid til de som har det værre enn seg. Hun er et fantastisk menneske som fortjener mange varme klemmer og tanker. Oversendes herved, selvom hun ikke kan norsk!

Ailo – årets nye lille blad på slektstreet!

 Så kommer vi hjem, jeg setter meg ved pc’en og får vite at min eldste nevø Thomas har gått i knestående og fridd til sin nydelige Nina. For en glede! Gratulerer, dette skal vi hjelpe dere å feire! Jeg gleder meg allerede. Først er det Ailos barnedåp, og så er det lillebrors yngstemann Bjørnar i Sandnes som skal konfirmeres, så er det altså Bryllup! For en vår og sommer vi går i møte! Huske på å rense bunaden!

Så hva har denne  julaften gitt av julegaver? Ikke så mange fysisk å ta med hjem, men mange nye gode minner, og hendelser vi kan glede oss over utover sommeren.

Er vi heldige eller hva!?

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Veldig koslig blogga! Trur ikke man trenger å bekymre seg så veldig for dere når dere er i FL, virker som dere har et godt nettverk rundt dere 🙂

    Så blir det såå koslig å komme hjem da til alle de anledningene! Både Dåp, konfirmasjon og vielse!

    Det er vel krem for en slektsforsker vel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.