Meny Lukk

Årets Slektsforskerbragd – Queens of Slektsforum!

Vidars slektsblogg skrev tidligere om en slags «kniving» mellom en del av oss jentene på Slektsforum. For egen del har jeg vel aldri tenkt på antall innlegg på Slektsforum, men han har nå dratt fram tallene. Og tallenes tale er klar, det er jentene som for tiden er de mest aktive på Slektsforumet.  Det å være i samme kategori som Høgskulen i Volda og DIS-Norges gravminner, ja det er ikke å kimse av! 😀 Jeg har tatt meg friheten til å legge ved «Queen’s: We are the champions».

Og at vi blir «tildelt» årets bragd, det synes jeg vi fullt ut fortjener, alle fem. «Queens of Slektsforum»  Det er med stolthet jeg presenterer oss fem «Queens of Slektsforum»: (bildene er fra avatarene våre på Slektsforum, og derfor pitte pitte små 🙂 men søte! Tusen takk til Vidar for omtale og heder!

 • Lillian med over 4.250 innlegg er allestedsnærværende, hun løser nøtter, stiller spørsmål og hjelper der hun kan. Lillian er også leder i DIS-Hedmark, og jeg vet hvor mye slike tillitsverv krever av en.
  Så enda større bragd å være så aktiv på Slektsforum!

 • Else B. med sine 3.800 + innlegg, er «et råskinn» på å tyde kråketær alle andre bare tror er kruseduller  ment for å imponere bestemor. Men, Else er også med på leting, hjelper og kommer med gode råd, løsninger og ren slektsleting.

 • Marit  med over 3.270 innlegg er også over alt med sine løsninger på nøtter og husker stadig på alternative kilder og metoder til hjelp når det gjelder å finne slekt.

 • Margit – vår amerikanske Queen of Slektsforum, har vist seg helt uslåelig på å hjelpe folk i USA, og selvom hun ikke snakker norsk 100%, er hun over alt, hele tiden, vet hvor hun skal finne svar på spørsmål, og har Midtvesten generelt (selvsagt) som hoved-nedslagsfelt, men Minnesota spesielt,  hun kjenner Minnesota som sin egen bukselomme.

 • Sjøl er jeg litt her og litt der, både i Sverige, USA og Oslo/Akershus, og spør og graver. Mine spørsmål går ofte på å «oppdra» –  få de som leter etter slekt til å bli flinkere til å jobbe med etterlysningene, legge ut mer informasjon, komme med det lille ekstra som ofte finnes , men som ble glemt eller utelatt. Dette er bare supermoro.


For min del er slektsforskning en dille, og det er ikke bare det å finne egen slekt som er moro. Det er metodene, lete i kildene, bruke hodet og kunnskap, kontaktflate, vite hvem man skal spørre…. alt kobles sammen og man kan hjelpe både seg sjøl og andre.

Til sammen har vi jentene altså over 18.660 innlegg – mange av innleggene har faktisk bakgrunn i en god del tids arbeide, både når det gjelder leting, kanskje gjennomlesing av bygdebøker, slektsbøker, besøk på arkiver og biblioteker, for egen del bruker jeg mine abonnementer på Genline, Svar, Arkiv Digital, Ancestry, GenealogyBank og Genealogy.com mer til å hjelpe andre enn til egen slekt i flere måneder av året. Og jeg regner med at det er sånn for mange av de andre hjelperne og.


Gratulerer QofS – jeg har tatt meg friheten – lagt ved Queen og We are the champions…. 


Godt nytt år jenter! 😀


4 kommentarer

 1. Marit Nyhus

  Takk Laila er ikke ofte jeg er på pallen 🙂 Så moro å bli nevnt i en slik sammenheng.
  Detektivarbeid er alltid moro.

  Marit

 2. Viggers

  Jeg vil gratulere de fem flinke dronningene av slektsforum. Dere gjør en framifrå flott jobb med uselvisk innsats til glede for nye og gamle slektsforskere.

  Stor takk til Vidar for valg av verdige vinnere. Dette viser at slektsforskning er et teamarbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.