Meny Lukk

Hvem /hva) tror man at man er? Man er deprimert og ekskludert!

Jeg har tidligere skrevet om serien Who do you think you are…. i  medvind med høy fagfaktor. ! Jeg har også vært nær depresjon og en lav grad av nervøst sammenbrudd fordi jeg ikke har kunnet få se den norske HTDADE.. … Hvem tror du at du er?

Fort tiden bor jeg i utlendighet (det betyr ikke elendighet) – og det er cirka 4 ting jeg savner her i denne bostatus..
1. Familien (mamman og pappan og brorene og alle i familien)
2. Gode venner
3. Dårlige venner (disse kan av og til vikariere for pkt. 2 i påkommende tilfeller, eventuelt kan de til og med byttes ut med fiender dersom de gode og dårlige føles totalt ikke til stede, eller jeg trenger noen å skylde på!).

4. NRK

(pluss makrell i tomat (Stabburet) og gutte-le-postei. (Stabburet) og Servelat (Gilde) og, gubben mener at svigermors (han svigermor red. anm) tyttebær og vafler, dog ikke samtidig…)

Punkt 1-3 kan ikke erstattes av virtuelle eller plysjaktige vikarer. Der har vi kun «the real thing» som gjelder. Facebook sørger for at Tante og Søster kan holde en viss kontakt med Tantebarn og barske brødre m/herlige fruer, og e-post og MSN sørger for den aller mest nødvendige men sårt etterlengtede kontakt med de herligste foreldre.

Men så er det altså NRK. Jeg er norsk skattebetaler. Og jeg betaler lisens. Faktisk med en nær pervers glede. (jeg betaler til og med skatt med et slags fornøyd flir, alternativet er faktisk helt hårreisende, det ser vi her i USA).

I den tv-verdenen vi nå har fått i Norge, som stadig ligner mer og mer på den vi har her i USA, føler jeg at STASkanalen har et større og større ansvar overfor sine kjære (perverse) lisensbetalere. La oss få enda et argument for å beholde NRK! Gi meg enda en mulighet til å se gode programmer på tv uten reklameavbrudd! La meg slippe å bruke 4 timer på å se en middels dårlig spillefilm som faktisk bare varer i 3 kvarter! sukk

Hva jeg maser om?
Hvorfor i all verden kan ikke NRK sørge for at jeg (som da er så pervers at jeg faktisk synes det er helt ok å betale lisens) får et brukernavn og passord så jeg kan få se web-tv selvom jeg har en «ipadresse» i utlandet? Jeg er norsk (må innrømme at med 3 svenske oldeforeldre føles det litt avkorta) Normann fra Øvre Romerike, jeg heter altså til og med Normann, og nå har jeg vært lenge i utlandet, sørget for at det ikke brukes for mye strøm i heimen vinterhelvetet der nord. Teller ikke det heller?

Jeg betaler skatt, moms .. you name it – jeg betaler lisens. Men jeg får for hakkerfillernpokkersørenklype (¤%&»»#!) ikke se de programmene  lisenspengene mine brukes til for å lage/kjøpe programmer! Jeg skjønner at dette har med rettigheter å gjøre. Men så fortell meg hva jeg skal gjøre for å kunne LOVLIG se dette på web-tv, slik at jeg kan følge med hva som skjer i den norske steinrøysa!

Jeg har nå fått sett 2 episoder, Øl-baronen fra Ringnes (jeg er en øl-hund)  og Benedicte the witch… (jeg var faktisk i London og så denne fabelaktige Wich Witch – den var super – Jahn Teigen er var bare herlig som bøddel!) og må innrømme at begge disse episodene hadde store kvaliteter. Jeg gleder meg til episode 4! Rai Rai greier jeg meg helt fint uten til jeg kommer hjem, der trengs det mer enn et lite glass rv.

Ingen bilder, ingen lenker, her er det ingen som skal kunne tas for «ulovlig fildeling»‘ – takk til de som har gjort det mulig for meg å se det jeg faktisk har betalt for!

Det som gledet meg mest med episoden om  Christian Ringnes var å se en av de mest betydningsfulle menn i Norges slektshistoriske miljø, Tore Vigerust! I sitt rette miljø, på Riksarkivets lesesal, fortelle om diplomer og tidlige tiders historie!!  At Tore brydde seg om Oslo og Østkanten gjorde ham – for meg – til en av de store helter! Takk Tore for alt du lærte meg! Tore gikk bort alt for tidlig – han vil bli dypt savnet!

1 kommentar

  1. Greta

    Var godt å få det ut tenker jeg.
    Jeg har ikke sett dette konseptet før, bare sporadisk og ikke funnet det interessant, men NRK har greid det. Du kan glede deg til du får sett alt sammen. Det første programmet var heller ikke så verst, han sang ingenting! Og på rulleteksten sto det til minne om Tore, det var en fin gest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.