Meny Lukk

Ancestry.com med masse nye godbiter utover!

Jeg har blogget før om Ancestry.com – både på godt og på vondt.

Ancestry vokser stadig, både ved oppkjøp av andre selskaper (sist kjente oppkjøp var vel genline.se i Sverige). Men de vokser også når det gjelder størrelse på samlinger de legger ut! Stadig får jeg beskjed om databaser som enten er utvidet eller nye baser som blir lagt ut.

På deres forside nå ligger en lenke til baser som kommer i nær framtid, og noen av disse vil kanskje gjøre vei i vellinga for min egen del.

Jeg har en «lystreisende enkemann» – en fjern slektning jeg gjerne vil ha på plass. Han er bror til en tippoldeonkels kone (puh – perifert!). Høres jo helt håpløst ut – men denne familien har vi jobba så mye med at vi ønsker å få kartlagt alle grener og blader, og noen rare kvister som faktisk er de mest interessante. Og denne «lystreisende enkemannen» var hos sin søster i Kristiania i 1923, med bopel året før i Oregon, Usa. De databasene som kanskje kan kaste lys over gåten er Oregon Marriage Index, 1906-2006, and Death Index, 1921-2006. venter spent!

Det skal også komme en utvidet og oppdatert versjon av 1930-census, kanskje nyskanning av det som var dårlig? Og en mer søkbar index uten Sugeborg Alsedaise-syndromet? (altså mange lesefeil av navn).

U.S. Federal Census, 1930 Update Find your most recent relatives in this enhanced collection with new images and more alternate names, as well as a richer search experience. 

Det er mange flere oppdateringer og utvidelser enn de to jeg har nevnt over, både når det gjelder passasjerlister, naturalisasjon, grensepasseringsregistre,  og andre indexer. Spennende! Lyst til å lese selv? Ta turen her: Ancestrys utvidelser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.