Meny Lukk

Digitalt fortalt – fra Oslo Byarkiv

Jeg har ført skrevet om Digitalt Fortalt. 

Her kan man lage en fortelling om et kulturminne, med bilder, lyd, tekst, enkelt eller avansert.

Fra websiden kan leses:

Del din fortelling knyttet til et kulturminne!

ABM-utvikling ønsker at arkiv, bibliotek, museer, frivillige lag og foreninger og andre tar i bruk Digitalt fortalt. Vi er ute etter ukjente, spennende, gripende, triste og morsomme historier knyttet til kulturminner. Digitalt fortalt var ABM-utviklings satsning i Kulturminneåret 2009. Vi håper tjenesten skal vokse seg til en stor fortellingsbase som viser bredden og variasjonen i begrepene kulturminner og kulturarv i mange år fremover.

Via Byarkivets Facebook-gruppe «Byarkivets venner»   fikk jeg en påminnelse om dette flotte webstedet, og hva man kan finne der. Selvsagt ikke bare om Oslo – men det er altså det mitt søk gikk på denne gang. Den første digitale fortellingen jeg kom til var om «Da byen frøys inne» en aktuell liten fortelling når man ser på gradestokken…. som omhandler frost men også fattigdommen i Kristiania. Bilder og tekst, og Johanne sin hyggelige stemme gjør denne vel verdt å se og høre! En annen historie om «Min Bestemor – uekte barn» viser hvordan man via Digitalt fortalt kan fortelle en slektshistorie, kanskje en ide som tillegg til en slektsbok? (og stemmen til Ellen er også veldig hyggelig å høre på!)

Jeg har også tidligere skrevet om Oslo byarkivs «fra vugge til grav».  Mange fine små fortellinger altså som man kan kose seg med, og kanskje få inspirasjon til å lage sjøl?

Andre historier digitalt fortalt fra Oslo Byarkiv kan ses og høres her 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.