Meny Lukk

Unni Lindell – hvem tror du at du er?

Hvem har ikke lest bøkene til Unni Lindell? Hvem har ikke sett filmene… følt dramatikken og kjent spenningen i mord-historiene? Jeg har slukt bøkene, lest dem mangen ganger og kommer til å ta dem fram igjen minst en gang til! Unni Lindell har en egen evne til få oss til å bli kjent med menneskene i bøkene sine, til å la oss føle tragediene og gledene, både til de som blir rammet av kriminelle handlinger, men også livet til de som lever i samfunnet rundt, til de som er satt til å passe på, til å løse kriminalgåtene!

Nå er altså Unni Lindell blitt hovedperson i en egen liten fortelling – kanskje ikke så mye av en kriminalfortelling, men allikevel en utrolig spennende historie! Man tror gjerne at de spennende slektshistoriene kommer fra «rike» – «adelige» – «storbønder» eller «kjente personligheter» – men igjen får vi eksempel på at det er de fattigste blant de fattige som faktisk er de som gir historien vår farge, selvom deres egen hverdag kanskje var mer grå enn grå!Selvom Unni er en av vår tids «kjendiser» er hennes slektshistorie minst like vanlig og fattig-grå men allikevel fargerik som historien vår – som ikke skriver bøker eller er i medias søkelys…. Så  Hvem trodde hun at hun var?

Unni tar oss med til sine slektninger på Østlandet før hun drar til Sverige og finner sine slektninger der. Hun har «hjartat på retta staden» og er akkurat som meg – det er ikke lett å holde øynene tørre og nesa ryddig når de heftige historiene kommer som perler på en snor!
Mange spaltemetere er nå skrevet i avisene allerede før denne episoden, og man  kan helt sikkert google seg fram til det meste, men denne var den som kom først opp når jeg googlet… «Nå må jeg passe på å ikke gråte for hundrende gang…»»

Det var litt skuffende å se at de ikke gikk videre på sporet etter Mathilda Johanna – søsteren til bestefaren, hun emigrerte nemlig  til USA før 1900, og på DISchat ble vi med en gang enige om at det burde være en smal sak å finne henne!

Det tok ca 30 minutter før familien i hvertfall er funnet i USA midt på 1900-tallet, og dette kunne ha blitt en utrolig fin avslutning på programmet, ikke bare å avfeie en emigrert tante! Jeg håper inderlig at Unni får vite at det er «enkelt» å finne familien hennes i USA, og at hun bør kunne ha mulighet til å få kontakt med nålevende slektninger «over there».

NRK – ikke si det er «umulig» – det er aldri umulig! Mirakler utføres på DISchat, Slektsforum og Digitalarkivets brukarforum mens De venter, Det helt umulige har ca en times s leveringstid.

4 kommentarer

  1. Svein V.

    Du har ikke tilfeldigvis de familieopplysningene for Johanna i USA fortsatt?

    Mvh. Unnis tremenning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.