Meny Lukk

Gode nyheter fra Digitalarkivet om Folketellingen 1910

Det har vært mange og lange – både saklige og mindre saklige – diskusjoner om datoformatet på framstillinga av folketellingen for 1910.

Endelig kom nyheten fra Digitalarkivet om at de har oppdatert programvaren:

«Oppdatert programvare for Folketellingen 1910 er nå lagt ut. Hver registrert bruker kan under sin profil på sidene velge format for datovisning i samsvar med Bruk av datoformater. Som registrert bruker vil en også kunne kommentere/gi merknader til hver enkelt post. En finner valget på nedtrekksmenyen for posten rett under den blå hovedmenyen, der hvor en også finner den enkle utskriftsfunksjonen. På grunn av kvalitetssikring/revidering av dataene for Kristiania, er kommentering sperret for denne byen inntil dette er gjennomført. Vi regner med at dette blir ferdig i løpet av februar.»

Spennende, særlig dette med kommentar-funksjon, og kvalitetssikringen av dataene for Kristiania. Jeg håper det betyr at mange av de rare feilene jeg har funnet i fødselsdata kanskje blir funnet og korrigert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.