Meny Lukk

Har du lyst til å begynne med slektsforskning?

De siste årene har interessen for slekta økt. Men den nye serien «Hvem tror du at du er» har gjort at interessen har eksplodert. Jeg tror alle som er aktive i slekts-miljøet i landet vårt merker denne store økningen.

Jeg mottar daglig eposter fra mennesker som har funnet meg på google eller andre steder når de søker på slektsrelaterte temaer. Jeg får stadig epost fra folk som har felles slekt med meg, enten veldig perifer eller ganske nær. Nå sist fra en som satt på gamle papirer etter en felles tippetipp, og som han var så snill å sende kopier av til meg!

Økningen i nybegynnere gjør også at man trenger flere tilbud – det er ikke plass til alle i ett og samme. Så det er helt på sin plass når Arkivverket inviterer til kurs for nybegynngere i Riksarkivbygningen.  16. februar. Programmet finner du i lenke på informasjonssiden. Utrolig bra av kursarrangøren å ta med temaet Arveskifter som kilde, da dette kan være trøblete, ikke bare for nybegynnere. Basiskunnskapen om kirkebøkene er «enkel» å finne ut av, mens skiftematerialeet kan være vanskelig å finne ut av.

En annen kursaktør er Folkeuniversitetet, som i samarbeid med DIS-Norge har laget et nettbasert kurs for nybegynnere. På dette nettkurset i slektsforskning lærer du både å finne frem i kirkebøker og andre kilder, og du lærer å legge opplysningene inn i et slektsprogram. Dette kurset er en spennende nykommer på markedet.


For den litt mer viderekommende – om enn at den sier den er for de ganske ferske – er Høgskulen i Volda sine nettbaserte kurs. Du kan se mer om kurset her.


Jeg har sjøl gått 2 semestre på HiVolda, og syntes kursene var utrolig bra. Jeg lærte mye nytt, og fikk flere nye slekts-venner ifra andre miljøer enn det vante DIS-miljøet 😀 kjempekoselig! Dessuten var kurset lagt opp med forelesninger man kunne laste ned og følge når man ønsket, hvor man ønsket (jeg satt i Florida og hørte forelesningene). Kjempeflott!


Jeg vet også at det arrangeres kurs rundt om i det ganske land av forskjellige DIS-lag, følg med på de forskjellige lagenes sider her

Jeg har blogget flere ganger om kurset i Volda – for eksempel her og her,  og her er skryteinnlegget om karakterene..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.