Meny Lukk

Farmors halvsøsken til besvær – en oppdatering!

Jeg har tidligere plaget mine kjære lesere (som er flere enn jeg tror) med min farmors fargerike familiebakgrunn.

Farmoren min, Ida Solveig Dahl (Thorshaug) ble altså født utenfor ekteskap på Strævopbråten i Ski i 1911. Foreldrene hennes ble aldri gift, og når farmor ble døpt i Ski kirke var faren hennes allerede i Amerika. Som jeg også skrev, farmors mor, Marie Lauritzia Dahl, hadde 3 barn fra før farmor ble født, også utenfor ekteskap. Disse er født mellom 1896-1900, i Kristiania. Faren var Emil (Nikolaus) Westerberg f. 1861 i Gävle. Jeg har jo funnet ut av hans bakgrunn, og at han faktisk hadde kone og barn i Sverige når han kom til Norge og ble samboer med min oldemor. Men, det jeg ikke fant ut av, det var hvor han ble av!

Det at vi stadig får flere søkbare kilder – på nett og cd’er og andre medier, gjør at vi kan koble flere data sammen, og gjøre funn! Det er vel kanskje ikke så rart at vi får en del regler om klausuler osv.

Og fryd og glede, i den svenske cd’en Sveriges Dödbok 1901-2009 – ja der fant jeg ham!! Om jeg etter hvert prøver å kontakte Emils nålevende slekt i Sverige.. ja se det!

18610117

Westerberg, Emil Nikolaus

Fattigvården/V

Död 11/3 1904.

Kyrkobokförd i Gävle (Gävleborgs län, Gästrikland).

Född 17/1 1861 (ingen uppgift om födelseort)

Gift man.
————–
Motsvarande kyrkobokföringsförsamling(ar) 1/1 2010:
Gävle Heliga Trefaldighet, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)
Gävle Staffan, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)
Gävle Maria, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)
Bomhus, Gävle kn (Gävleborgs län, Gästrikland)

Källor:
DB

Kilder i Sverige er stort sett en betaltjeneste, enten det er på nett eller på CD. Igjen viser dette hvor heldige vi er i Norge. Men – jeg har ikke noe problem med å betale for hobbien min – jeg mener faktisk at jeg ikke har «krav» på en gratis hobby!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.