Meny Lukk

Genealogybank.com

En av mange betalttjenester i USA for oss slektsgærne, er www.genealogybank.com . Dette er en enorm base med blant annet obituaries, de har Social Security Death Index og søkbare aviser fra tidlige tider.

I Norge sliter vi jo med å finne etterkommere etter slekt i nyere tid, og en av våre gode ressurser i så måte er dødsannonser i avisene, og DIS-Norges gravminner. Men i Norge er det ikke så mange aviser som ligger søkbare på nett. Heldigvis har Aftenposten.no kommet til fornuft, og lagt ut sine aviser (betaltjeneste) – men her er ikke dødsannonsene søkbare. Kun anmeldte dødsfall, og lister over bisettelser/begravelser i Oslo.

Men altså – i USA skriver man denne fantastiske «obituary» over veldig mange av sine døde kjære. Disse inneholder ofte informasjon om fødested/foreldre, livsløp, navn på ektefeller og barn, gjerne også søsken, både de gjenlevende og de som har gått bort før den avdøde selv. Enda en liten detalj, ofte nevner «obituarien» døtre/søstre med ektemanns etternavn, slik at disse også er mulige å finne. Altså en enorm ressurs for en slektsforsker.

Eksempel på obituary (Solveig var gift med morfars fetter Julius Aamot med aner fra Gjerdrum. Denne obituarien nevner flere barn som jeg ikke var klar over! Men, ser også at hennes mann, Julius, ikke er nevnt, han døde 10 år før Solveig.)

Genealogybank.com sender meg rett som det er en epost som forteller om nytt materiale som er lagt ut. Og forleden fikk jeg en slik epost, over utlegginger i januar. Og jammen var det ikke en drøss med aviser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.