Meny Lukk

Reprise: Arkiv Digital gir seg igjen bort gratis denne helgen!

Jeg kopierer rått inn en epost jeg fikk i dag fra Arkiv Digital – arkivdigital.se – og har du svensker i slekta er det bare å slenge seg med! Dette er en utrolig bra måte  å bli kjent med de svenske kildene på!

—-

Nu närmar våren sig med stormsteg och ett säkert vårtecken är att Släktforskningens dag firas på lördag den 19 mars 2011 runt om i landet. På många håll arrangerar de lokala släktforskarföreningarna, arkiven och biblioteken Släktforskningens dag och förhoppningen är att många, både nya och gamla, släktforskare träffas och byter erfarenheter. Titta på http://www.genealogi.se, den lokala föreningen eller tidningar efter aktiviteter på din ort.

ArkivDigital och tjänsten ADOnLine2 är gratis helgen 19-20 mars 2011

Många har inte möjlighet att besöka någon aktivitet och för att hjälpa alla de som vill prova på att släktforska och hjälpa alla föreningarna att visa och berätta om släktforskning på bästa sätt, så erbjuder vi ArkivDigital och tjänsten ADOnLine2 gratis till alla hela helgen.
Gratulera Släktforskarsverige tillsammans med oss!

Specialpris på årsabonnemang

Den 16 mars till den 3 april 2011 kan du köpa årsabonnemang till specialpris. Du har möjlighet att köpa ett år för endast 995 kronor (ordinarie pris 1.195 kronor) eller två år för endast 1.750 kronor (ordinarie pris 2.390 kronor). Erbjudandet kan bara köpas av privatpersoner och gäller 16/3 2011 till 3/4 2011.

Hur gör jag för att få tillgång till ArkivDigital gratis?

För att få tillgång till ArkivDigital och tjänsten ADOnLine2 gratis under helgen 19-20 mars 2011, så måste du göra ett par saker. Det är inte svårt och Du skall nog klara det. Följ bara nedanstående punkter. Var noga med detta.

 1. Registrera Dig hos oss
  • Om du redan har registrerat dig så går du vidare till punkt 2.
  • Om du inte är registrerad som medlem hos oss sedan tidigare så måste du göra detta. Gå till: http://www.arkivdigital.se/users/register och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Var extra noga med att skriva rätt e-postadress och lösenordet väljer du själv. Lösenordet skall bestå av minst 6 tecken.
 2. Installera programmet ADOnLine2, http://www.arkivdigital.se/produkter/adonline/installation. Om du inte har den senaste versionen så är tipset att du installerar denna. Den senaste versionen heter 1.4.1 (rev 511). Du kan se vilken version du har om du i programmet trycker på Hjälp-menyn och sedan på Om.
 3. Under installationen så kommer du att få ett antal frågor. Du skall svara på dessa «positivt» och när installationen är klar så har du en ikon på din dators skrivbord som heter ADOnLine2.
 4. Dubbelklicka på ikonen för att starta programmet.
 5. Nu kommer en inloggningsruta upp. Här fyller du i dina inloggningsuppgifter (e-post och lösenord). Var noga med att skriva in exakt samma som du gjorde när du registrerade dig. Det är t.ex. skillnad på stora och små bokstäver. Om du får felmeddelande om fel e-post/lösenord så är det något som inte stämmer. Klicka bort meddelandena och tryck sedan på Arkiv-menyn och Logga In. Nu kommer inloggningsrutan upp igen. Sudda ut det som står och fyll i uppgifterna igen.
 6. När du har loggat in så är du nu inne i programmet och kan börja forska.
 7. Till vänster finns en lista med arkivbildare. Sök efter «din» församling i listan eller skriv in det direkt i sökfältet ovanför. Klicka på namnet för att välja.
 8. Till höger kommer nu en lista med volymer upp från just din valda församling. Leta efter rätt volym i listan och dubbelklicka på den med vänster musknapp för att öppna volymen.
 9. När volymen är öppnad så bläddrar du i den med -5, -1, +1 och +5 eller direktvalet mellan -1 och +1.
 10. På installationssidan hittar du även en manual till programmet.

Vanliga frågor och problem

 • Givetvis förlänger vi alla pågående abonnemang med 2 dagar på grund av gratisdagarna (19-20/3).
 • Om du har problem med programmet och vill ha hjälp. Tala direkt om så mycket som du kan, vilken version använder du, vad gör du och vad händer? Kommer det några felmeddelanden och vad står det i dessa? Ju mer du kan berätta, ju lättare är det för oss att snabbt kunna svara dig.
 • Du kan prova att installera en äldre version av programmet. Längst ner på installationssidan finns länkar till äldre versioner. Ibland kan dessa fungera bättre.
 • Om du har automatisk inloggning ikryssad och får felmeddelande om fel e-post/Lösenord, klicka bort felmeddelandena och tryck sedan på Arkiv-menyn och därefter på Logga In. Nu kommer inloggningsrutan upp igen. Sudda ut de uppgifter som står där och skriv in dem på nytt.

Kundtjänst under helgen

Vi kommer att svara på frågor som kommer till oss så fort vi kan. Ibland kan det bli många frågor och då kan det ta ett litet tag innan du får svar, men det kommer. Det är alltid bäst att skicka via e-post till: kundtjanst@arkivdigital.se

Antyda, Släkt & Historia till ett förmånligt pris

Vi har fått ett erbjudande till våra kunder som vi vill förmedla. Prenumerera på Antyda, Släkt & Historia till 40% rabatt jämfört med ordinarie lösnummerpris. En årsprenumeration kostar då endast 209 kronor. Erbjudandet utnyttjas enklast genom att besöka www.antyda.se och där teckna prenumerationen med angivande av kod AD011. Giltighetstid är till och med den 31 mars 2011.
Med vänlig hälsning
ArkivDigital

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.