Meny Lukk

Who do you think you are, Steve Buscemi?

En ny episode Who do you think you are ble sendt på fredag. Kveldens hovedperson var Steve Buscemi.

Foto: fra Wikipedia

Fredagens episode om Steve Buscemi var veldig anderledes enn de tidligere jeg har sett. Kanskje fordi han fant slektshistorie som beste- og oldeforeldregenerasjonene helst ikke ville skulle bli kjent. Triste skjebner og vonde opplevelser preget forfedrene hans. Med både selvmordsbrev, krigsdesertører, fattigdom, enslags bigami, og andre «skandaler», mange kilder og historier. Moro var det også å se når han fant slektningene sine på Ancestry.com under «Public family trees» – kontaktet vedkommende som hadde lagt ut slekten, og fikk kontakt! Dette viser hvilken glede og nytte man har av å legge ut informasjon på nett.

Steve Buscemi er både skuespiller, regissør og forfatter. Han har spilt i en rekke filmer som jeg aldri har sett, langt mindre hørt om, men også i en del filmer jeg faktisk har sett. Han var også med i The Sopranos. Buscemi er født og oppvokst i Brooklyn, NY, er gift med Jo Andres og har en sønn.

Slektshistorie fra Wikipedia:

Buscemi was born in Brookyn, New York, the son of Dorothy, who worked as a hostess at Howard Johnson’s, and John Buscemi, a sanitation worker and Korean War veteran. Buscemi’s father was of Sicilian descent and his mother was of part Irish ancestry. He has three brothers: Jon, Ken, and Michael. Buscemi was raised Roman Catholic.

Det er ikke mye fancypancy og silkehansker med hans bakgrunn… like mye «husmannsfolk» som det er i min egen slektshistorie.

Enkelte reagerer på at det er «kjendiser» som er med i disse seriene, for meg spiller ikke det noen rolle. Det interessante er hvordan «kjendisene» reagerer på funn som blir gjort, hvordan rådgiverne deres jobber med å finne informasjon, og hvordan alt blir lagt fram for oss seere.

Episoden blir vist på NRK senere tror jeg (rykter sier at de har kjøpt serien fra NBC), håper det medfører riktighet for mine norske slektsforskervenners skyld. Jeg håper også at NRK vil lage en ny runde med Hvem tror du at du er hjemme i Norge, da jeg synes at den serien også var kjempebra, noen episoder mer interessant enn andre selvsagt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.