Meny Lukk

Folketelingen 1910 versjon 2

Digitlarkivet meldte i går at de nå har lagt ut versjon 2 av Folketellingen for 1910. Dette betyr blant annet at jeg nå finner min tippoldefar Theodor Alexander der. Hele Sandefjord by med over 5000 personer var uteglemt av registreringen i versjon 1, men er altså nå tatt med. Fryd og glede. Og hvem er adoptivdatteren Ruth Andersen tro, som bor hos min tippoldefar? Man løser ett problem og får minst to nye!

En annen gledelig melding fra Arkivverket er korrektur av flere tusen poster, blant annet innmeldt av brukerne. Dette gjelder også fødselsår/angitt alder, som nå er flyttet til eget felt istedet for at dette sto under merknader.

Kristiania var ikke kvalitetssikret før utleggingen 1.12.2010. Dette er nå gjort. En del uteglemte personer er føyd til, og enkeltadresser er flyttet til rett tellingskrets. Jeg er fremdeles spent på fødselsår på mange, da det i Arkivverkets info står f.eks. at mange ikke visste når de var født. Dette visste mange av mine i kommunale tellinger, men fødselsdatoer er allikevel veldig ofte feil i 1910-tellinga. Jeg  håper jeg i løpet av sommeren får tid til (og lov til) å sjekke registreringer mot originaler.

Alt-i-alt altså – gledelig melding fra Arkivverket! Les hele informasjonen her

3 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    Veldig bra at de forbedrer utlagte kilder!

    Men i skrivende stund er hele arkivverkets webside nede – rart hvordan man venner seg til en tilgjengelighet som ikke var der for få år siden…

    Så jeg får bare vente litt daaa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.