Meny Lukk

Riksantikvarens arkiver skal digitaliseres….

og overlates til Riksarkivaren! Jeg håper det blir lagt på nett også, slik at det kan bli greit å se i. Der finnes helt sikkert gamle dokumenter om Vålerenga og husene!

Dette er hva som står på Riksarkivets sider:

Det unike historiske arkivet til Riksantikvaren skal bli digitalisert og overlevert til Riksarkivaren. Torsdag 5. mai vil riksantikvar Jørn Holme signere avtalen med riksarkivar Ivar Fonnes.

Les mer om overtagelsen hos Riksarkivet

Jeg bor jo på Vålerenga i et av de fine gamle husene, og det er alltid moro å finne mer informasjon om huset, området og de som bodde her. Jeg vet ikke hvor mye Riksantikvaren har hatt å gjøre med vår del av byen, det er jo gjerne Byantikvaren som har forholdt seg til byens ting, mens Riksantikvaren mer har brydd seg om og med Rikets tilstand. Men, det skal uansett bli spennende å se hva som finnes – hvis det altså blir lagt på nett….

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.