Meny Lukk

Slektsforskerens hule – bokhylla har fått nye beboere

Bokhyllene i hula mi buler, og jeg må gjøre  noe med den ene, for den detter snart ned! Kanskje grunnen er at jeg stadig fyller på med nytt?

I koffertene hjem fra USA hadde jeg med meg færre bøker enn vanlig, særlig når det gjelder krim og annen moro, men slektsforsker-bøker, ja det drar jeg med meg. Og – disse fagbøkene veier gjerne mer enn en liten paperback med et mord eller tre…

Den største og tyngste boken (på nærmere 2 kilo) er Elizabeth Shown Mills sin «Professional Genealogy». Denne boken er læreboken som blir brukt til studiet med samme navn, og jeg har valgt å lese den før jeg eventuelt melder meg igjen til studiet. (meldte meg opp i fjor, men valgte å trekke meg pga tidsforskjellen når vi er i Norge, det er vanskelig å være virkelig med på nett-diskusjoner osv midt på natta). Men – boken, den skal jeg lese. Mye om det å bedrive egen bedrift, det leses med harelabb, men mye annet interessant:

Fra bokens innholdsfortegnelse – og de kapitlene jeg kommer til å lese:

 • Ethics and Legalities
  • Ethical Standards
  • Copyright and fair use
  • Executing contracts
 • Professional Research Skills
  • Problem analyses and research plans
  • Research procedures
  • Transcripts and Abstracts
  • Evidence analysis
 • Writing and compiling
  • Research reports
  • Genealogy columns
  • Proof arguments
  • Books and Media reviews
  • Record compilations
  • Family histories
  • Lineage papers

Dette er en stor og tung bok, på over 700 sider – store sider, nesten A4…  og kun tekst! Så her er det bare å ta på seg strisjorta og spise havrelefsa og gå på med krum hals og merkepenn…

Et par andre spennende bøker som ble med hjem i kufjerten var bla.


 • Maureen A. Taylor – «Uncovering your Ancestry through Family Photographs», en bok som tar for seg for eksempel det å identifisere bilder, tidsette, ta vare på, og alt annet vi trenger å vite, vi som bruker fotografier som en del av slektsforskningsmaterialet.
 • Judy Jacobson – History for Genealogists – Using chronological Time Lines to find and understand your ancestors. – en bok som bla. inneholder en mengde tidslinjer (amerikanske selvsagt) – til og med for hver enkelt stat. Interessant!
 • Jeffery W. Hanckss – Scandinavians in Michigan – er en liten pocketbok-sak med gul/svensk utside (ikke så rart, det var vel flest svensker i Michigan når det gjelder de skandinaviske land). Boken er fremdeles ikke lest, og jeg ser at den inneholder navneindex og oppskrifter…

Så – når 17. mai er over, og bunaden igjen er hengt inn i sitt lune gjemme på loftet, så skal jeg lese…

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.