Meny Lukk

En rask reiseskildring….

 For den bereiste leser, i hvertfall den som av og til tar turen nord for Sinsen-krysset pluss litt, vet at første stopp på en hver tur langs Mjøsa er Espa…. og….

Og vi brukte våre første kroner på turen…

Vi fant det greit å ta bolle og kaffe i friluft,  det er rimelig greit vær, og bollene smaker fortreffelig. Men – beklager Bolleland, jeg har smakt bedre boller. Men, ikke i dag!

     
LivO koser seg med kaffe og bolle…    
Vi føler oss trygge og gode, bare få meter unna står det noen skikkelige kjekkaser.. de hadde også kjøpt boller og kaffe… men plutselig så måtte de dra!
Vi fikk i oss frokosten, og fartet videre. Vi hadde bestemt oss for at dersom en så et interessant skilt, så måtte vi stoppe. Og… hva så vi? Norsk Utvandrermuseum på Ottestad selvsagt. Vi skrubbet ned fra 100 til 20 på no time, sladda inn og fikk oss en hyggelig time med Kari og flere av de fine utstillingene. Disse kommer jeg litt mer seriøst tilbake til senere.

 På Utvandrermuseet kan man se både gamle hus….

gamle bøker….. (dette er faktisk gamle amerikanske skolebøker fra et skolehus i en av Dakota-statene, tatt ned og skal bygges opp på friluftsmuseet på Ottestad)

Rønnaug Petterssens fantastiske bunaddukker (som jeg også vil komme tilbake til….

og… en stor og flott utstilling om N.A.L – Norske amerikalinje – som jeg også vil komme nærmere innpå i løpet av noen dager.

Etter besøket på Ottestad, fant TomTom GpS veien til Hamar, og etter noe leting fant vi også denne beskjedne døren – Statsarkivet i Hamar.

Vi skulle bare oppom for å sjekke et par bygdebøker, og for å se om det var noen kjente. Det var vel ikke mer enn et par besøkende der. Vi fant bygdebøkene vi ville se i, jeg sjekket noen skiftekort, og så kunne vi fyke videre…

Vi måtte innom Rema 1000 (tannkrem og… Livs aller største favoritt i verden……

 På Rudshøgda bestemte vi oss for å nyte medbragt matpakke og kaffe – jeg hadde selvsagt med meg DISskopp…..  
borti rundkjøringa hilste vi på Hedmarkens mest misforståtte og høyest elskede – Alf Pørysen.

Så var vi innom mange fine kirker (disse kommer det også mer seriøst om senere, vi var innom bla. Øyer, Fåvang, Ringebu, Sør-Fron, (hvor vi traff på en gjeng med Pilgrimsvandrere i store regnfrakker), og Kvam.

Lokalbefolkningen kom oss i møte….
Nydelige klassiske biler utenfor Vågå Hotel som skal være vårt hjem i hvertfall til lørdag morgen!
Vi koser oss på hotellet, service er utpåklagelig, personlig og positiv! Et fint bilde av eieren og hans vakre kone kan du se her. Mer seriøse blog-innlegg fra turen vil komme etter hvert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.