Meny Lukk

Gratulerer med dagen Sverige!

Den vågne leser har sett at jeg har opptil flere svenske oldeforeldre, og da må jeg vel si at jeg er ca 3/8 svensk….

Fra svensk Wikipedia sakses:

Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är sedan 2005 en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Även 1809 års regeringsform (som gällde fram till ikraftträdandet av den nuvarande 1974 års regeringsform) utfärdades den 6 juni.
Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen även en salutdag, och fr.o.m. 2005 är nationaldagen även en helgdag.

Gratulerer med dagen, Sverige og alle svensker, både her og der!

 
Arkivverket har lagt ut en digital utstilling om svenske Kajsa Svendsdotter, som kom fra Håbol i Sverige til Østfold i Norge. Hennes liv finnes i kildene! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.