Meny Lukk

Husmannsplasser i Ullensaker – et glemt kapittel i bygdeboka!

Ivar tar opp et stort problem med de eldre bygdebøkene for oss slektsforskere. De mangler en stor del av bygdas befolkning, nemlig husmannsfolket.

Dette har Ivar tenkt å gjøre noe med.

Ivar har gått rundt og snakka med med de eldre i bygda, og fått mye godt stoff om bygdefolket. Han bruker alle standard kilder som finnes, men også utvidet med bilder, kart og matrikler. Et nytt bekjentskap for meg var digitalmuseum.no

Dette prosjektet har jeg fått lov til å hjelpe Ivar med, hovedsaklig å finne de som  flytter ut av byga, til Aker, Kristiania og Amerika.

Spennende, takk for at du deler historien med oss, Ivar!

Les mer om prosjektet til Iar her!

og OBS! Husk å like oss på Facebook da!

1 kommentar

 1. tore olsen

  Kanskje jeg har noe å komme med når det gjelder Steinua som var en husmannsplass under Vaarum. I følge kirkebøkene var min mor født der i 1924. Min onkel var også født der i 1922 og jeg regner med at min bestefar og bestemor hadde med seg de andr barna dit også. De bodde der fra ca 1921 til 1925/26.

  De het:

  Bestefar: Harald Braaten(Rønaasbråten/Hakansen)
  Bestemor: Anne Andreasdatter Braaten

  Tante: Anna Dagmar Braaten
  Tante: Magnhild Braaten
  Tante: Ruth Braaten
  Onkel: Helge Braaten
  Min Mor: Edith Braaten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.