Meny Lukk

Kursdag 2 for nybegynnere i Slektsforskning…

Her skal alle telles og krysses av

Da er vi klare i Øvre Slottsgate 2b med kursdag 2.  Liv Kursadminidiktator har tatt navneopprop –  og Torill er også denne kvelden hoved-lærer med oss småpikene som side-kicks.

Før vi gjør noen nye forvirringer, så repeterer vi litt av det vi forvirret våre elever med sist.

Torill må finne seg i å være hovedlærer.

Flere har startet med slektsprogram for første gang, og det er spennende. Noen går fra «nett» ned til maskinen igjen, etter at de har blitt overbevist om å ha full kontroll på slekta sjøl Spørsmål om kurs for slektsforskerprogrammer blir stilt, Og det er da det er fint at vi kan fortelle elevene våre at DIS holder kurs i flere av programmene.

Nesten alle elevene våre har tatt med seg egen pc i dag. Noe som gjør at vi kan vise dem konkrete ting de lurer på – og noe som gjør dem enda mer forvirret!

Teknikken er ikke på min side, så mine foredrag blir litt amputert. Men vi tar det på sparken, og med godt humør.

Det er utrolig moro å holde kurs, folk er så interesssert og takknemlige. Denne klassen er faktisk enda mer spørrelystne og «med» enn tidligere klasser har vært, kan være at det er enda flere helt nybegynnere denne gangen. Både på «data» og som slektsforskere.

I morra blir det forskning på egen slekt og andres slekt i Oslo byarkiv…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.