Meny Lukk

Dugnadsånd på nett!

Å være med i dataregistreringsarbeid for å gjøre livet enklere for den generelle slektsforsker og meg sjøl er noe jeg egentlig alltid har vært med på. Enten veldig aktivt, eller kanskje bare på sidelinja.

Det første prosjektet jeg var med på, var å dataregistrere en kirkebok for Sagene her i Oslo. Dette var et pilotprosjekt, hvor vi fikk kirkebøkene skannet og lagt på cd istedet for å få det vi skulle registrer printa på papir. Sparte nok en skog eller to da ja! Kirkeboken for Sagene ble korrekturlest, og så lagt ut på Digitalarkivet, til glede for alle som har slekt fra bydelen! (Du kan se denne kirkeboka her: Døpte i Sagene 1880-1891.

Etter dette arbeidet var jeg med på oppstarten av Kristiania 1923-tellingen, som jeg har skrevet mye om. Ser at mye kan fanges ved å søke på «Kraft» på bloggen min.. Etter at ting endret seg i heimen, og vi nå farter mye i utaskjærs, har jeg valgt å gi fra meg alle tøyler til Liv som styrer prosjektet med hård og kjærlig hånd. Og det går veldig framover!  Etter hvert som noen tusen navn blir ferdig, blir tellingen mer og mer komplett ute på Digitalarkivet.

Så har det vært småprosjekter innimellom, en jobb som er på gang nå er ferdigstillelse av ei dåpsbok for Grønland, hvor korrekturlesingen er ferdig, og oppretting er på gang. Dette er nesten 5000 dåpsinnføringer, og registreringen er gjort av flere personer, og det er en del å rette opp. I tillegg er mangler det et par år. Dette blir et av mine vinterprosjekter, jeg tar med meg hele greia så jeg har noe å gjøre på regnværsdager under palmene.

Et siste spennende prosjekt som har gått over noen år, og som jeg sporadisk har vært med på som vanlig slave, er ferdigindexeringen av den landsomfattende 1875-folketellinga. Jeg aner ikke tall på hvor komplett denne er ute på nett, men det manglet mye. Nå er Akershus (inkludert Aker) komplett, når man tar med det som ligger både på Digitalarkivet og RHD, samt på Familysearch. Flere andre kommuner er også lagt på ut Familysearch, og etter hvert vil dataene komme på en av våre egne databasesøkesider. Gleder meg (for søkemotoren til Familysearch er ikke så god som de vi har på våre sider i Norge).

Innimellom tar jeg en «batch» og jeg ser jeg har registrert noen titalls navn i dag på en halvtime. Kjempelett, og morsomt! Man kan velge å være «online» eller laste ned og være «offline». Så dette er faktisk noe jeg laste ned og kanskje gjøre på kanoen over dammen, det er 7 dager ute på den blå bølge i strekk…..

Lyst til å prøve deg på 1875-tellingsregisrering? Det er utrolig enkelt å komme igang, les litt her da vel!

Les mer om prosjektet, som er et samarbeid mellom DIS-Norge, LDS og RHD (Reg.sentralen for historiske data i Tromsø)

1 kommentar

  1. TorillJ

    Hus å melde deg inn i DIS-Norge gruppen hvis du driver med eller starter registrering av 1875 tellingen. Hvordan dette gjøres finner du informasjon om på Slektsforum i forumet for registrering av 1875-tellingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.