Meny Lukk

Hovedutlånet på Deichman åpner til mandan!

Det finnes ikke en stavelse i verdens største ordbok som kan beskrive følelsene som har rast gjennom oss etter angrepet på det aller norskeste av det norske  – demokrati og frihet,  den 22. juli 2011.

Foto: J. P. Fagerback, Juni 2011 (wikipedia)

Et bygg som har vært stengt siden 22. juli 2011 – og som resten av landet ikke har tenkt så hardt på, er Deichamanske bibliotek (hovedutlånet) på Arne Garborgs Plass. Dette fantastiske grønne bygget. Jeg prøvde å ta et bilde da jeg gikk forbi i dag, men det ble ikke noe av.Biblioteket har vært stengt siden 22/7, og har vært et enormt savn for meg som synes det er hyggelit å rusle ned til byen med pc på ryggen, og tusle gjennom «the dusty halls of wisdom».

foto: meg selv
Begynnelsen på Norges største folkebibliotek var en testamentarisk gave fra kanselliråd og verkseier Carl Deichman. Han hadde en stor boksamling, ca 6000 bind som han testamenterte til den Christiania. Den lesende befolkningen må ha vært lykkelige! I tillegg til bøkene hadde hr. Deichman en pengesum som ga grunnlaget for å tenke tanke på å lage et offentlig bibliotek. gaver fra flere andre av byens bedre stilte, la grunnlag for Christianisas første offentlige bibliotek, og navnet på donatoren ble selvsagt brukt – og er det navnet alle bruker på biblioteket, 
hei, skal du på Deichman? Ja – skal på Deichman. Må levere en bok på Deichman, skal på Deichman og sjekke noen slektsbøker… må på Deichman og sjekke en gammel avis… 
Jeg tok et kjapt søk i bloggen min, og fant ut at dette er innlegg jeg har nevnt denne institusjonen over alle institusjoner tidligere

Jeg har allerede fått beskjed fra venner i bibliotekmiljøet, og jeg er selvsagt medlem av Deichmans Facebook-gruppe. Men – dette forteller for alvor at det skal skje noe på mandag!  Deichman åpner dørene sine på mandag 10.10. klokka 10!! Dette er julaften! Større enn julaften!  Og jeg skal dit, banna bein!

Ses vi på Deichman? De har veldig god kakao dersom det er surt ute!! (og de siste 2 åra har kafeen tatt kort også, så da er det enklere å stikke oppom og ta en liten rast!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.