Meny Lukk

Slektsforsker-apper – eller: kan vi ringe med telefonen også?

Det kommer stadig flere «apper» til telefonen min. Jeg har kun brukt den til å ringe med noen få titalls ganger, men jeg fikler med den hele tiden!

Den vågne leser så jo at jeg skrev om Arkivportalen.no som har kommet med sin Androide «app» som skal gjøre hverdagen til en arkiv-brukende slektsforsker enklere. Dvs. enklere blir den sikkert ikke, men man kan være arkiv-brukende over alt der man har nett-tilgang med mobilen, ikke bare på pc’n.

Veslemøy som intervjuet meg til Aftenposten i forrige uke, lurte på hva slags «apper» jeg har på min lille røde, til bruk for slektsforskningen og jeg måtte først tenke meg om… det er ikke så mange.

Men noen er det faktisk, selvom jeg ikke har så mye bruk for dem foreløpig.

GedStarPro App…
  • Find-a-grave findagrave.com – denne er ikke helt ferdig enda, men blir sikkert bra
  • DigD – med gravferder og bisettelser for enkelte kommuner, flere kommer.
  • 1BGraves – hvor man er med og fotograferer og transkriberer – denne kan bli virkelig bra hvis mange blir med http://www.billiongraves.com/  denne legger også på gps-koordinater på graven, og viser kart over gravlunder/kirkegårder/cemeteries.
  • GedStar Pro – hvor jeg kan ha slektsdatabaser, så jeg ikke må ha med pc over alt (men det har jeg) – jeg synes denne er litt kålete å bruke, da det er litt jobb å lage fil som passer inn i GedStar Pro. Men når den først er laget så er det greit. Den var veldig ok å ha tilgjengelig når mamma lurte på noe ang. slekta sist jeg var hos henne!
  • FamilyTreeMagazine (PocketMags) hvor man kan lese magasiner – har akkurat lastet ned denne, kostet hele 17 kroner, men det er greit synes jeg). Magasinene er forferdelig tunge å laste ned, så her må man passe på å være på trådløst nett, ikke på mobilnett

Når jeg søker på Genealogy på Android Marked kommer det opp en mengde «apper» som sikkert er nyttige, men det får vente til en vakker dag. Nå er det andre ting som står i fokus. Får legge inn huskeliste i huskelisteappen….

1 kommentar

  1. Liv Ofsdal

    Her fikk jeg noen tips ja, til app’er å laste ned til HTC’en 😀 Noen av de har jeg jo, som Find a Grave og GedStarPro. Den siste har jeg hatt nytte av flere ganger, når jeg har trengt oppslag i basen uten å ha PC i nærhetn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.