Meny Lukk

MyHeritage app for telefonen min…

Dick Eastman nevnet i sin blog at MyHeritage har laget en «app» til flere smarte telefoner, blant annet min lille røde Androide HTC Incredible.

Siden et par av mine slektninger der ute bruker MyHeritage, har jeg også registrert meg som bruker, men ikke lagt ut noe slekt. Jeg tenkte jeg skulle laste ned «appen» til min telefon, og etter at jeg oppdaterte operativsystemet på telefonen, fikk jeg en liten bakoversveis med hakeslipp. Jeg har jo lest om dette før, men….

For å laste ned denne applikasjonen, som jeg skal se på slekt med…. må jeg godta følgende:
1. Telefonsamtaler – Appen kan lese telefontilstand og -identitet. Jeg må gi applikasjonen tilgang til telefonfunksjonaliteten i enheten. En app. med denne rettigheten kan finne telefonens telefonnr. og serienr. om en samtale er aktifv, nummeret det ringes til og lignende.
2. Maskinvarekontroll. Når jeg tar bilder og videoer, skal applikasjonen ta bilder og videoer med kameraet. Programmet kan dermed til en hver tid samle inn bilder som kameraet fanger inn. Jeg må også gi applikasjonen tilgang til opptakstien for lyd.
3. Jeg må gi programmet full nettverkstilgang, og la applikasjonen opprette vilkårlige nettverkstilkoplinger.
4. Jeg må gi programmet tilgang til nøyaktige plasseringskilder (GPS) – her er det satt på en advarsel: ondsinnede applikasjoner kan bruke dette for å finne ut hvor du er, og den kan bruke mer batteri…)
5. Applikasjonen kan slektte og redigere innhold på minnekort – La applikasjonen skrive til minnekortet.
6. Forhindre telefonen i å gå i hvilemodus, og slå av tastaturlåsen, inkludert enhver tilknyttet passordsikkerhet…

Jeg er veldig lite paranoid når det gjelder å fortelle hvor jeg er, hva jeg gjør osv – dette gjør jeg ofte og titt på Facebook. Men  – det er da voldsomt som MyHeritage vil ta seg til rette? Er dette nødvendig da?

Jeg skjønner jo at jeg må gi tilgang til å lagre ting, kanskje et bilde jeg tar skal lastes inn i programmet osv…men da får de heller skrive det og ikke la det virke som om MyHeritage virkelig skal romstere på minnebrikken, slette og lagre i vild sky!

Regner vel med at dette egentlig handler om en standard advarsel alle må godta på alle rare apper, men…  jeg blir jo litt nervøs. Kommer appen med 2 valium og en dram tro?

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.