Meny Lukk

Spring Grove, Minnesota – det norskeste Amerika?

Norwegian Ridge var et historisk navn på området rundt Spring Grove, Minnesota. Dette området ble snart hjemmet til mange mange norske innvandrerfamilier på 1850-tallet.


View Larger Map


Census for 1860 forteller at det bodde flere titalls tusen mennesker født i Norge i Houston County – hvor Spring Grove ligger.  I selve Spring Grove var det bare noen hundre, altså et område hvor nybyggerne akkurat hadde startet utbyggingen. På NAHA (Norwegian American Historical Society) sine hjemmesider finnes mange artikler om Det Norske Amerika, og en av dem er om «The typical Norwegian Settlement – Spring Grove, Minnesota» (av Carlton C. Qualey.)

Jeg fikk tips om en flott side med informasjon om ressurser for området, hvor også lenker til kilder og bøker og en del andre godsaker kan leses:
Norwegian Ridge

Kos deg!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.