Meny Lukk

Gratulerer med dagen, jenter! (og sjekk ut Digitalt fortalt)

I anledning Den internasjonale Kvinnedagen,  har jeg lyst til å reklamere for en fantastisk ressurs på nett, for den som ønsker litt mere historie og bilder, fortellinger og kjøtt på beinet om tidligere tider, nemlig Digitalt fortalt. Grunnen til at jeg benytter dagens tema til reklamen, er at de har lagt ut flere fortellinger om sentrale og sterke kvinner i anledning stemmerettsjubileet 2013, og som flere bør se og høre!

Fra Digitaltfortalt.no:

Gina Krogh:
(Nasjonalbiblioteket)
CC BY 2.0
http://creativecommons.org/
licenses/by/2.0/

Digitalt fortalt ble lansert 3. februar 2009 og var tidligere ABM-utviklings satsning i Kulturminneåret 2009. Fra 1. jannuar 2011 ble ABM-utvikling slått sammen med Norsk kulturråd, som nå står ansvarlig for Digitalt fortalt. 

Digitalt fortalt er personlige fortellinger knyttet til kulturarv – gjerne de spennende og annerledes fortellingene – fortellinger – fortellinger som er oppsiktsvekkende, engasjerende, vanskelige, morsomme eller avslørende. Over 2000 fortellinger ligger allerede ute på nettsiden, men her er det plass til mange, mange flere. Har du noe å fortelle?

Fire store i norsk kvinnebevegelse:

Camilla Collett – som skrev boken – Amtmannens Døtre. En milepæl i feministisk litteratur

Fernanda Nissen   –  som ble født inn i en fin familie i Kragerø, og endte opp som streikeleder for kvinnelige arbeidere i Kristiania.

Fredrikke Marie Qvam  –  som tok initiativ til Norsk Sanitetsforening og hun var formann! i Norsk Kvinnesaksforening. Hun er en av de «glemte» – det er ikke mye sagt om henne.

Gina Krogh 
– startet Norsk Kvinnesaksforening sammen med Fredrikke Marie Qvam

Fortellingene er digitale fortellinger laget på oppdrag fra Norsk kulturråd/Digital fortalt i forbindelse med stemmerettsjubileet 2013. Om de fire store i norsk kvinnebevegelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.