Meny Lukk

Svenske slektsforskerdager 2012

Slektsforskerdagene i Sverige er store greier, det er nemlig ett stort arrangement en gang i året ett sted i Sverige. Jeg var i Falköping i 2009, og har hele tiden hatt lyst til å være med på nytt. Mine eskapader i Falköping ble blogget her.

I 2012 er det Gävle som skal arrangere, og det passer meg fint, jeg har jo tidligere blogget om min farmors halvsøskens far fra Gävle. Kanskje jeg finner stedet han bodde? Han hadde barn der og,  men jeg vet ikke helt om jeg «tør» å kontakte dem…. noen ganger kan slike ting være litt sårt selvom det er kjent. Jeg får se hva jeg gjør.

I hvertfall har jeg sendt min påmelding til Mette på DIS-Norges kontor, som lover å sende meg regning om lenge (det passer fint) – og holder av både buss-sete og enkeltrom til meg. Jeg har meldt meg til å være med og hjelpe litt svenser også, så da får vi se.

Temaet for de svenske dagene er «Varthän? – Resor i tid och rum» og de sier selv om arrangementet:

Sitat fra hjemmesiden til Svenska säktsforskardagar 2012:

Varthän? – Resor i tid och rum

Det har alltid funnits människor som drömmer om något annat, som har en önskan att resa bort, att se världen eller kanske bara till närmaste stad.

Att resa är temat för Släktforskardagarna 2012, med tåg, med hästskjuts, med båt eller på annat sätt. Oavsett vilket färdsätt, alltid mot ett nytt mål i vilken tid det än skedde.

Från Gävle emigrerade man tidigt till Nordamerika, Gävle sjömanshus registrerade sjömannen som ville se världen, hästskjutsen tog pigan och drängen till marknaden, apostlahästarna soldaten som marscherade till regementet, ångfartyget och tåget gjorde resan till ett äventyr!

Otaliga är exemplen på resan och målet för den.

Välkomna till Gävle och Släktforskardagarna 2012!

Og jeg har da meldt meg på fellesturen til DIS-Norge, som går med buss fra Oslo en vakker dag i august. 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.