Meny Lukk

Adressebøkene for Oslo/Kristiania

For noen uker siden blogget jeg om adressebøkene som nå tikker ut på nett.

Det er utrolig moro å se at dette arbeidet blir prioritert. Det gjør besøk på Oslo Byarkiv mye enklere, da man må bruke adressebøkene for å kunne finne folk i de kommunale folketellingene. Om man da ikke er så heldig å vite hvor slekten bodde. Nå kan jeg sitte hjemme og forberede arbeidet med folketellingene i arkivet, og slippe kø ved rullfilm-maskinen. 

Det kan lønne seg å bokmerke siden, og sjekke inn med jevne mellomrom, her skjer det ting så og si hver uke.

Adressebøker, skannet og indeksert hos Arkivverket.no

Hvem man kan forvente å finne i adressebøkene? Jo, stort sett mannen i familien, evt. fruen om hun er enke, voksne barn som har eget arbeid (ikke studenter som bor hjemme). Et eget «omvendt» register med alle gater og husnr. hvor man kan se de registrerte personer på hver adresse, og et eget register over fagfolk og bedrifter, alt fra advokater til tannleger ølbryggerier. Det er også et register over offentlige institusjoner.

Pr. 24. april var 26 årganger skannet og indeksert.

Tiltaket er et samarbeid mellom Oslo Byarkiv, Riksarkivet og Deichmanske bibliotek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.