Meny Lukk

Digitalarkivet «on the go»!

Det hender veldig ofte at folk spør meg om jeg kan hjelpe til med å finne en oldefar/mor eller en annen slektning i en folketelling. Da snakker jeg om venner som egentlig ikke er generelt slektsgærne, men mer nysgjerrige på «hva går det an å finne ut».

Jeg svarer alltid at de bør prøve seg på Digitalarkivet – at det er der de aller fleste norske digitaliserte/transkriberte kilder finnes. Gratis. For alle. Slektsgal eller ikke.

I dag har jeg endelig fått tatt meg tid til å laste ned den nyeste «appen» for oss med galskapen, Digitalarkivets app for Android. Installeringen var som vanlig smertefri. Det jeg så på skjermen var det jeg forventet, et design likt den nye søkemotoren hos Digitalarkivet.


Jeg prøvde på et hurtigsøk «Anders Karlsen Hvaler» og fikk opp akkurat det jeg forventet, nemlig min oldefar f. 1874 i Sverige med hans familie. De var folketelt på Hvaler i 1910,. Oversiktlig visning også. Veldig bra! (Foto fra min telefon)

Nå har jeg slekta i en «app» – Gedstar Pro, og folketellinger i en annen «app», jeg har indekserings»appen» til Familysearch.org og transkriberings»appen» til billiongraves.com…. nå er det snart så man kan gjøre alt på telefonen på bussen, på toget, på do….. hadde det ikke vært for at jeg stort sett har pc med (ikke på do da, det var vel der man har telefax?), og synes kanskje at å indeksere for Familysearch.org må foregå på en litt større skjerm, så er det snart så man kan greie seg med mobilen. I hvertfall når man er «on the go»….
 
 

 
Digitalarkivet skriver selv om denne appen:

I denne mobilutgaven av Digitalarkivet vil du finne personopplysninger for personer født før 1930. Opplysningene er hentet fra Digitalarkivets database. Dette omfatter:

  • – folketellinger
  • – kirkebøker
  • – andre kilder med personinformasjon

(foto fra min telefon)

Takk for påminnelsen, Ingmar

Dette er faktisk en app jeg kommer til å ha glede av! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.