Meny Lukk

Ny drakt for søking i Digitalarkivet..

http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet

Med 1910-tellingen fikk vi et helt «nytt» Digitalarkiv. Søkingen som vi har prenta in i hundrevis av nybegynnere – «ikke bruk er lik, bruk inneheld» i søking, den er nå en saga blott…. jeg har ikke lært meg alle hemmelighetene ennå, men skal fortelle dem når jeg jeg finner ut av dem.

Digitalarkivet har lanserte 14 mai 20012 den nye 1865-tellingen – (versjon 2) med det nye søke-grensesnittet. Flere endringer er gjort, blant annet ble 1865-tellingen foretatt prestegjeldsvis, men lagt ut pr. kommune. Dette er nå endret til en mer kildetro stedsplassering.

Den viktigste endringen for meg er lenkene. Lenkene mine! Jeg har lenket til alle funn i 1865-databasen til de personene jeg har i min slektsdatabase. Og de lenkene vil da dø. Om en stund. De lever foreløpig, så jeg får vel bruke noen dager på å endre.
Dette er eksempel på lenke til den gamle versjonen_
http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=19&filnamn=f60235&gardpostnr=32#nedre
søkeresultatet ble da dette:

Dette er eksempel på lenke til den nye versjonen
http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038022000296
søkeresultatet ble da dette:

Ser jo unektelig mer ryddig ut…

Digitalarkivet varsler at det vil komme en versjon 3 – hvor de vil legge inn alle korrigeringene som har kommet inn fra brukerne. Dette blir også en milepæl, selvom jeg er mest opptatt av hvordan folketellingen ble presentert. Jeg håper at disse korrigeringene må kildebelegges, slik at man er sikker. Dessuten vet jeg  at disse korrigeringene kommer i tillegg til den kildetro registreringen, ikke i stedet for.
 
Les mer om den nye versjonen av Folketellingen 1865 her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.