Meny Lukk

Oslobilder.no

http://www.oslobilder.no  

For å «sprite opp» en slektsbok eller familiehistorie, kan det være fint med bilder fra stedene der slekta bodde.

I 2010 ble oslobilder.no lansert, og den har blitt en veldig populær portal for søk av bilder fra Oslo. 2011 ga følgende statistikk: 152.000 besøk og 2.5 millioner sidevisninger. Så det er helt klart at dette er en ressurs flere har oppdaget. Jeg blogget om lanseringen 3. mars 2010 her

Nå i juni jobbes det med «versjon 2» av oslobilder.no. Flere institusjoner vil komme med bilder, 

  • Arbeiderbevegelsens bibliotek og arkiv
  • Norsk Teknisk Museum
  • Norsk Telemuseum
  • Norsk Folkemuseum
  • Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket i Bergen

Ved å følge med på bloggen til oslobilder.no kan vi følge prosjektet. http://oslobilder.wordpress.com/ jeg fant i tillegg en del interessante lenker til andre foto-baser på nett – se i menyen til venstre i bloggen nevnt over.

Vilkår for bruk av bildene:
Bildene og informasjon knyttet til bildene kan lastes ned og brukes vederlagsfritt privat og til undervisning i den oppløsningen de er publisert på oslobilder. All annen bruk krever avtale om bruk og kjøp (leie) av bildefiler med den enkelte eierinstitusjon.

Kilde: Oslobilder.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.