Meny Lukk

Finn Oldemor på mobilen… (eller: Digitalarkivet – on the go…)

14. mai skrev jeg om det å være ute og farte med mobil og annet digitalt, og allikevel gjøre det man pleier å gjøre hjemme i den støvete hulen jeg stort sett bebor….  I fjor skrev jeg også om telefon og slekt – men da om Arkivportalen. Jeg har enda ikke hatt glede av denne slik den er ment å være, men det sier mer om at jeg ikke har hatt behovet tror jeg!

Pc og telefon – to gode venner her i huset!

Digitalarkivet jobber nå med å overføre alle sine millioner av datalinjer over i det nye søkesystemet de laget til lanseringen av 1910-tellingen. Nå er også 1865-tellingen overført i ny drakt, og samtidig har Digitalarkivet lansert sin «app» versjon 2. Denne ble behørig omtalt hos Digitalarkivet i dag.

Artig var det at journalist Hege fra NRK.no ringte meg utpå dagen i dag og lurte på hva jeg mente om denne «appen» – og jeg synes den er super. Jeg tror jeg – uten å overdrive – har fått minst 10 spørsmål ute blant de ikkeslektsbasillbitte – om jeg kan fortelle dem om søk etter tipper. Nå drar jeg fram telefonen lille røde og imponerer 🙂

Så resultatet av samtalen med Hege kan du se her

i artikkelen er det også lenker til en del andre artikler som omhandler slektsforskning. Flott at pressen synes vi er interessante!!!

Utrolig moro at media faktisk er interessert i denne rare hobbien vår!!! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.