Meny Lukk

Thekla i 1940-census!

Jeg har tidligere skrevet om min tippoldemors tre søstre, som alle tre dro til «the land of hope and glory».

Den pågående indexeringen av 1940-tellingen vil kanskje kunne kaste lys over hva som skjedde med Selma, som ikke har vært enkel å få oversikt over. Men, jeg har i hvertfall nå funnet Thekla, som jeg visste bodde i New York (Brooklyn) – og døde der i 1954 (begravet på Green-Wood cemetery sammen med mannen, og omkranset av mange norske og svenske navn på gravstenene).

Dette er hvordan Thekla Thurell er indeksert på Ancestry: (klikk for større bilde)

Og – selve skjemaet kan ses her. Ingen spesiell ny informasjon, jeg visste jo om hennes liv fra før. Men artig å se henne i census-skjemaet! (klikk for å se skjemaet større)  Thekla er på linje 21.

Source Citation:
Year: 1940; Census Place: New York, Kings, New York;
Roll: T627_2570; Page: 62A; Enumeration District: 24-936.

Det er et rotte-race som foregår for tiden, hvem blir ferdig med indekseringen av 1940-census? Ancestry.com eller Familysearch-samarbeidet?  Jeg tror faktisk at Familysearch ligger hakket foran, det er interessant å se kartet hvordan de ligger an!

Så venter vi bare på flere stater, slik at jeg etter hvert kanskje finner Selma (om hun levet til 1940 – det er det ingen som vet foreløpig).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.