Meny Lukk

Statsarkivet i Kongsberg med lørdags-aktiviteter!

Foto: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Kongsberg

Et av mine mange favoritt-arkiver er Sta(t)sarkivet i Kongsberg. Litt utenfor alfarvei,  men vakkert beliggende ved høgskolen, med utrolig hyggelige lesesalsvakter og arkivarer, valfartet min venn og slektning Liv og jeg dit stadig for å finne ut om våre Buskeruske slektninger. De siste årene har det ikke blitt noen tur til SAKo, men jeg får stadig god hjelp via e-post om jeg trenger det. Og alltid raskt!

SAKo har som de andre arkivene nå en egen lekegrind på Facebook, og der snappet jeg for en liten time siden opp at de kommer til å redusere antall åpne lørdager i måneden, men til gjengjeld vil de lørdagene de har åpent være «tema-dager», hvor de har økt bemanning og fokus på et spesielt emne som kan være av stor interesse for slektsforskere på alle nivåer.

SAKo har arkivene fra Buskerud, Vestfold og Telemark, men siden DIS-Kongsberg er involvert i aktiviteten, vil det være mulig å få hjelp til å komme igang med søk på nett i andre deler av landet, tips og vink om slektsforskning generelt. DIS-Kongsberg stiller med representanter med god erfaring i slektsforskning.

Det er åpent disse lørdagene 10-14, og gratis kjeks og kaffe. Har du større behov i matveien, bør du ta med matpakke.

Program for høsten 2012 ser riktig så spennende ut:


1.9 Slektsforskning, også for nybegynnere
6.10 Dødsfall og arv
3.11 Straff og forbrytelser
1.12 Eiendom og tinglysning

Sakset fra Statsarkivet i Kongsberg – facebook.
https://www.facebook.com/pages/Statsarkivet-i-Kongsberg/236744383066729 


Om du skal på arkivene i sommer, anbefaler jeg deg å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.